Skip to main content

Τις δυνάμεις τους ενώνουν ΚΘΒΕ και Εθνική Τράπεζα για το Θέατρο Δάσους

Με crowdfunding μέσω προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας, το ΚΘΒΕ θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει το απαραίτητο πόσο για τη συντήρηση του Θεάτρου Δάσους.

Με συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding) μέσω του προγράμματος act4Greece της Εθνικής Τράπεζας, θα επιχειρήσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να συγκεντρώσει 105.000 ευρώ που απαιτούνται για τις εργασίες συντήρησης του Θεάτρου Δάσους.

«Στόχος μας είναι, στο θέατρο που έχει υποστεί σημαντικές φθορές από τον χρόνο, να γίνει, μεταξύ άλλων, επισκέψιμος ο χώρος κάτω από τις κερκίδες όπου φυλάσσονται αρχειακά κομμάτια σκηνικών και κοστουμιών από ιστορικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ» εξήγησε, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣ, Άρης Στυλιανού.

Το Θέατρο Δάσους είναι η πιο εμβληματική ανοιχτή σκηνή του ΚΘΒΕ, χτισμένο στην πλαγιά του Κέδρινου Λόφου και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1978. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, έχει υποστεί σημαντικές φθορές από τον χρόνο και κατόπιν σχετικής μελέτης, κρίνεται άμεση η ανάγκη στεγάνωσης της κεντρικής σκηνής, των κερκίδων καθώς και των στεγασμένων χώρων ώστε να μπορεί να συνεχίσει να φιλοξενεί θεατές και επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, ο προϋπολογισμός για τις εργασίες που απαιτούνται, ανέρχεται στα 132.880 ευρώ, εκ των οποίων το Κρατικό Θέατρο θα συμβάλλει με 27.880 ευρώ.

«Τα υπόλοιπα 105.000 ευρώ θα αναζητηθούν μέσω του act4Greece, του προγράμματος που θα «τρέχει» η Εθνική Τράπεζα διαδικτυακά αλλά και σε όλα τα υποκαταστήματα, μέχρι τα τέλη Απριλίου», διευκρίνισε η διευθύντρια καταστημάτων Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Εθνικής Τράπεζας Αναστασία Ναζίδου. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ακόμα και αν δεν συγκεντρωθούν όλα τα χρήματα, όσα κατατεθούν θα διατεθούν στο ΚΘΒΕ για εργασίες στο Θέατρο Δάσους.

Από την πλευρά του, το ΚΘΒΕ αναλαμβάνει την υποχρέωση να προσφέρει συμβολικά αντισταθμίσματα ως ηθική επιβράβευση για κάθε δωρεά, ανάλογα με το ύψος της.