Skip to main content

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στηρίζει το ΕΚΘ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί το υπουργείο Μεταφορών να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, «που υφίστανται εδώ και καιρό κοροϊδία και εμπαιγμό από την διοίκηση του Οργανισμού και τα συναρμόδια υπουργεία, Μεταφορών και Οικονομικών», εκφράζει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, αίτημα που την εποχή της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης είναι επίκαιρο και επιτακτικό.
Καταγγέλλουμε την απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, δημιουργώντας μάλιστα μέσω ανακοινώσεων την εντύπωση στο επιβατικό κοινό της πόλης ότι για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ φταίνε οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους με απεργία, κάτι που επίσης είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους», αναφέρει το ΕΚΘ.

Καλεί το υπουργείο Μεταφορών να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, οι οποίοι αποφάσισαν αναστολή της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης που είχαν ανακοινώσει, επιδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στην πόλη και το επιβατικό κοινό.

«Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων την περίοδο της απαξίωσης των αστικών συγκοινωνιών, όπως και τα τελευταία δυο χρόνια της πανδημίας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας στον ΟΑΣΘ, στεκόμαστε δίπλα τους, στηρίζουμε τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν, τις διεκδικήσεις τους και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις αντεργατικές πολιτικές που ορισμένοι επιθυμούν να επιβάλλουν στον Οργανισμό, καλώντας τα συναρμόδια υπουργεία και την Διοίκηση να δώσουν άμεσα λύσεις και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», καταλήγει το ΕΚΘ.