Skip to main content

Το πλήρως ανακαινισμένο Μακεδονία Παλλάς άνοιξε τις πύλες του (φωτο)

Μετά από εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, συνολικού κόστους 12,4 εκατ. ευρώ, το εμβληματικό ξενοδοχείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά το κοινό του

Τις πόρτες του στους επισκέπτες, πλήρως ανακαινισμένο, ανοίγει σήμερα, έπειτα από περίπου 5 μήνες εργασιών, το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Παλλάς, που δεσπόζει στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά από εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, συνολικού κόστους 12,4 εκατ. ευρώ, το σχεδόν ολικά αναμορφωμένο ξενοδοχείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά το κοινό του, το οποίο αποχαιρέτησε προσωρινά στις 3 Ιανουαρίου. 

Το ξενοδοχείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης που έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες από την πολιτική, τις τέχνες, τα γράμματα και τον αθλητισμό, από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την Κατρίν Ντενέβ μέχρι τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, δεν αλλάζει τον πυρήνα της φιλοσοφίας τους, αλλά με τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή του, απευθύνεται πλέον και στο «high end» του πλέον απαιτητικού τμήματος της τουριστικής αγοράς.

Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο προχώρησε στην ανακαίνιση των δωματίων όλων των ορόφων, αλλά και των υπόλοιπων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς επίσης και όλων των εξωτερικών όψεών του.

Οι πλέον αισθητικές αλλαγές αφορούν τον χώρο της ρεσεψιόν και του κεντρικού εστιατορίου - μπαρ, που πλέον μετακινούνται προς την παραλία καθώς επίσης και ενός νέου χώρου στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου. Το εστιατόριο - μπαρ θα προσφέρει εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και τον Λευκό Πύργο. Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί μια αναβαθμισμένη αίθουσα συνεδρίων, ένα ballroom 900 τ.μ. και ένα λειτουργικό συνεδριακό κέντρο 2.000 τ.μ.

Οι δύο φάσεις

Πιο αναλυτικά, πρώτη φάση του Remake αφορούσε τους τρεις τελευταίους ορόφους (6,7,8ος) και φυσικά την προεδρική σουίτα, που συνδυάζουν πλέον αρμονικά το σύγχρονο design με την λιτή πολυτέλεια. Όλα τα ανακαινισμένα δωμάτια του 8ου και 7ου ορόφου, καθώς και οι γωνιακές σουίτες, είναι εξοπλισμένα με ξύλινο δάπεδο, ενώ στον 6ο όροφο έχει τοποθετηθεί μοκέτα.

Κατά τη δεύτερη φάση, αποπερατώθηκε η πλήρης ανακαίνιση χώρων reception & lobby εισόδου, έγινε αναδιάταξη και εκσυγχρονισμός των συνεδριακών χώρων, με ενίσχυση του συνεδριακού χαρακτήρα του ξενοδοχείου, αλλά και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επίπεδο της διεξαγωγής εκδηλώσεων υψηλών απαιτήσεων. Η αίθουσα συνεδριών ανακαινίζεται ενώ θα λειτουργεί και συνεδριακό κέντρο 2000 τ.μ.

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από τους κοινόχρηστους χώρους του ανακαινισμένου ξενοδοχείου:

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook το Μακεδονία Παλλάς: