Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

TITAN: ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ IFC ΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αποφάσισε να εξαγοράσει τη μειοψηφική συμμετοχή της International Finance Corporation στις επιχειρήσεις του σε ΝΑ Ευρώπη και Αίγυπτο

Την απόκτηση από την International Finance Corporation (IFC) των μειοψηφικών συμμετοχών που η τελευταία κατέχει στις επιχειρήσεις του Ομίλου TΙΤΑΝ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Αίγυπτο, με συνολικό τίμημα 81,8 εκατ. ευρώ, ενέκρινε στη χτεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Titan Cement International SA.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την πλήρωση αναβλητικών αιρέσεων. Όπως αναφέρει ο Όμιλος, με αυτή την συναλλαγή περατώνεται η επιτυχημένη συνεργασία του Ομίλου με την IFC, η οποία δομήθηκε σταδιακά από το 2008 σε Αλβανία, Αίγυπτο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο. Η συνεργασία αυτή βοήθησε τον Όμιλο TITAN να αντιμετωπίσει απαιτητικές συνθήκες αγοράς σε δύσκολους καιρούς.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, η IFC συνέδραμε και καθοδήγησε τις προσπάθειες του Ομίλου για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών του σε θέματα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας και διακυβέρνησης στις χώρες αυτές. «Η επωφελής συνεργασία με την IFC διήρκεσε περισσότερο από δέκα χρόνια. Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 81,8 εκατομμύρια ευρώ. Με την ενίσχυση της επένδυσής του στις θυγατρικές, ο Όμιλος υπογραμμίζει την μακροπρόθεσμη επιχειρηματική του στρατηγική στις χώρες αυτές, διευκολύνοντας την περαιτέρω ανάπτυξη», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ