Skip to main content

Τιτάν: Κανένα φορολογικό όφελος από τη μεταφορά έδρας

Κάθε δραστηριότητα επιβαρύνεται στη χώρα που γίνεται η παραγωγή και τα διανεμόμενα μερίσματα εκπίπτουν, αναφέρθηκε στη συνέντευξη.

Κανένα φορολογικό όφελος δεν θα υπάρξει για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ λόγω της επικείμενης μεταφοράς της έδρας της εταιρείας από την Αθήνα στο Βέλγιο, υποστήριξε η διοίκηση της εταιρείας στο σημερινό conference call με το οποίο ενημέρωσε τους αναλυτές.

«Κάθε δραστηριότητα επιβαρύνεται στη χώρα που γίνεται η παραγωγή και τα διανεμόμενα μερίσματα εκπίπτουν» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το euro2day.gr.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, η διοίκηση του Ομίλου σημείωσε:

• Επιλέχτηκε η ουσιαστική μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές για διάφορους λόγους. Πρώτον, γιατί η οικονομική αποτίμηση των δύο τίτλων ήταν ίδια και απλά η διαφορά τιμής τους οφειλόταν στην περιορισμένη εμπορευσιμότητα των προνομιούχων. Δεύτερον, γιατί η ύπαρξη τέτοιας κατηγορίας τίτλων δεν είναι συνηθισμένη στο Βέλγιο. Και τρίτον, γιατί προκαλεί κάποιες επιπλέον διαδικασίες, όπως πχ ξεχωριστές γενικές συνελεύσεις.

• Η όλη διαδικασία του deal αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019.

• Η διοίκηση σκεφτόταν εδώ και πολύ καιρό τη μεταφορά της έδρας της και τώρα αποφάσισε ότι θα κόστιζε σημαντικά στον Όμιλο η συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης.