Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΤΟ ΠΡΩΤΟ FORUM ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΕΡΒΙΑΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη διάρκεια της Philoxenia 2018, Eλλάδα και Σερβία συντονίζουν ενέργειες για μεγαλύτερη, αμφίπλευρη αύξηση στο τουριστικό τους ισοζύγιο.

Θα ξεπεράσουν το 1,1 εκατομμύρια οι Σέρβοι τουρίστες που φέτος επισκέπτονται την Ελλάδα, κι’ ενώ συνεχώς αυξάνεται και ο αριθμός των Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Σερβία, το τουριστικό ισοζύγιο μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζει να γέρνει υπέρ της ελληνικής πλευράς.

«Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα μεταξύ των δύο χωρών και να συμβάλλουμε με προτάσεις ώστε Έλληνες και Σέρβοι, να ξεφύγουν από τους συνήθεις και πιο δημοφιλείς προορισμούς, να γνωρίσουν και άλλες περιοχές ενδιαφέροντος αλλά και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες στην αγορά, που παρέχονται πέραν της θερινής high season. Για τον λόγο αυτό διοργανώνουμε και το 1ο Ελληνο- Σερβικό Forum Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί 8 και 9 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της φετινής Philoxenia», δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος κ. Κώστας Γεωργάκος.

Το Forum που συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο με τον Τουριστικό Οργανισμό της Σερβίας, υποστηρίζεται από Επιμελητηριακούς Φορείς των δύο χωρών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού, του υφυπ. Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Γεωργάκος δήλωσε ότι ο αριθμός των Σέρβων που το 2018 θα επισκεφθεί την Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα υπερβεί το ένα εκατομμύριο και θα προσεγγίσει το 1,1 εκατομμύριο άτομα. Αντίθετα, ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτεται τη Σερβία είναι πολύ μικρότερος, υπολογίζεται περί τις 100.000 άτομα, από τους οποίους τουρίστες το 65% κατευθύνεται στο Βελιγράδι.

To 2o Τουριστικό Forum, Σερβο-Ελληνικό, θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, τέλη Φεβρουαρίου 2019 και κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού.

«Η Σερβία είναι χώρα πλούσια σε φυσικό και μνημειακό πλούτο, που προσφέρει πολλές επιλογές για τους Έλληνες τουρίστες. Από την άλλη πλευρά, από την πλευρά της Ελλάδας, θέλουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τους Σέρβους, το 80% των οποίων έρχονται στη χώρα μας στη διάρκεια των τριών μηνών του καλοκαιριού. Άρα ενδιαφέρει η παρουσίαση και των πολλών δυνατοτήτων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού».

Όπως με την ευκαιρία επισήμανε η δ/ντρια της Air Serbia στη Θεσσαλονίκη κ. Κική Κολάτσκου, ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτεται την Σερβία, αεροπορικώς αλλά και οδικώς, βαίνει αυξανόμενος, με προορισμούς κύριους το Βελιγράδι και τη Νις.

Σημειωτέον ότι η Air Serbia συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Βελιγράδι, με δύο πτήσεις ημερησίως από την 1η Μαίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου , ενώ έχει προσθέσει και τρεις πτήσεις charter την εβδομάδα για την θερινή περίοδο.  Κατά τους χειμερινούς μήνες η Air Serbia πετάει από Βελιγράδι για Θεσσαλονίκη, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ