Skip to main content

Το 2011 έτοιμο το νέο κτίριο του ΒΕΘ

Το «στρατηγείο των βιοτεχνών» που θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μόνιμο εκθετήριο καινοτόμων προϊόντων θεμελιώθηκε σήμερα στη Σίνδο από τον υφυπουργό Οικονομίας, Μάρκο Μπόλαρη.
Το καλοκαίρι του 2011 αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, η κατασκευή του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Το «στρατηγείο των βιοτεχνών», που θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μόνιμο εκθετήριο καινοτόμων προϊόντων και απέχει μόλις 100 μέτρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σίνδου, θεμελιώθηκε σήμερα, από τον υφυπουργό Οικονομίας, Μάρκο Μπόλαρη.

Το κτήριο αναπτύσσεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 17.254 τετραγωνικών. Θα καλύψει αρχικά στεγασμένη επιφάνεια 1.800 τ.μ., σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος), με προοπτική να επεκταθεί μελλοντικά στα 6.000 τ.μ.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε από τη διοίκηση του ΒΕΘ, οι όποιες επόμενες κινήσεις θα υλοποιηθούν όταν η οικονομική συγκυρία το επιτρέψει. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η πρώτη φάση της επένδυσης αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος.

Η χωροθέτηση του κτηρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ακόμη συνεδριακή αίθουσα και μουσείο βιοτεχνίας, θεωρείται ότι αποτελεί σημαντικό «ατού»: παρά το μεγάλο αριθμό εγκατεστημένων επιχειρήσεων, οι υφιστάμενες υποδομές της περιοχής της ΒΙΠΕ δεν περιλαμβάνουν οργανωμένο χώρο φιλοξενίας συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων.

«Η ανάγκη υλοποίησης του εν λόγω έργου κρίθηκε επιτακτική, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του ΒΕΘ, λόγω της οικονομικής στενότητας που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, να διαθέτουν ένα μόνιμο εκθετήριο, με μικρό κόστος και υψηλή προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα στην πελατειακή τους βάση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος. Από την πλευρά του ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε ότι το νέο κτήριο του ΒΕΘ θα αποτελέσει έρεισμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Οι υπηρεσίες του εκθετηρίου θα απευθύνονται σε κάθε επιχείρηση/φορέα της Θεσσαλονίκης ή και γειτονικών πόλεων, που επιθυμεί να τις χρησιμοποιήσει, με έμφαση βέβαια στα μέλη του ΒΕΘ.