Skip to main content

Το 2019 ανοίγει ο χορός των μετατάξεων και για τους υπαλλήλους του ΟΛΘ

Δέσμευση του νέου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατάξεων, πρώτα σε ΟΛΠ και ακολούθως σε ΟΛΘ.

Ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατάξεων που αφορούν τα ιδιωτικοποιημένα λιμάνια, το οποίο σημαίνει, σύμφωνα με πηγές της Voria.gr, ότι μέσα στο 2019 οι εργαζόμενοι της ΟΛΘ Α.Ε. που ενδιαφέρονται να μεταταχθούν σε θέσεις δημοσίων φορέων, θα πρέπει να υποβάλουνε σχετικές αιτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουβέλης, δήλωσε στη διοίκηση της ΟΜΥΛΕ, πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση – κάτι που βεβαίως αφορά πρώτιστα τον ΟΛΠ αφού πέρασε στην ιδιοκτησία της Cosco τον Αύγουστο του 2016 – και πως άμεσα θα υπογραφούν οι προβλεπόμενες ΚΥΑ.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, αναμένεται, μέσα στο 2019 να γίνουν οι μετατάξεις εργαζομένων στην ΟΛΠ Α.Ε., των περίπου 500 που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, κάτι που επιθυμεί και για το οποίο πιέζει η διοίκηση της εταιρείας.

Αλλά η εν λόγω πρόβλεψη αφορά και τον ΟΛΘ, καθώς μέσα στο 2019 θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις όσοι από το προσωπικό υπηρετούσαν στην εταιρεία όταν εγκαταστάθηκε ο ιδιώτης και επιθυμούν να μεταταχθούν σε δημόσιες υπηρεσίες. Η ολοκλήρωση των μετατάξεων για εργαζομένους της ΟΛΘ Α.Ε. θα πρέπει να γίνει εντός του 2020.

Να σημειωθεί ότι στον ΟΛΠ ενδιαφέρον αποχώρησης εκδήλωσε περίπου το 50% των εργαζομένων της εταιρείας. Μένει να φανεί το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί από πλευράς εργαζομένων της ΟΛΘ Α.Ε., εταιρεία στην οποία υπηρετούν 302 υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Σημειώνεται ότι στην ΟΛΘ Α.Ε. έχουν προσληφθεί από τη νέα διοίκηση 58 άτομα, οι περισσότεροι με οκτάμηνες και 12 συμβάσεις, που στην πλειονότητά τους είναι χειριστές και τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Κατά γενική ομολογία, υπάρχει ανάγκη αύξησης του προσωπικού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά περίπου 150 άτομα, σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις και συνυπολογιζομένων των εργαζομένων που θα επανδρώσουν τον χώρο των προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. και των εκπροσώπων των εργαζομένων, για τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού και τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ισχύσει από το 2019.