Skip to main content

Το 25% της Green Cola απέκτησε ο Χήτος - Νέο πενταετές πλάνο

Το 25% της Green Cola, μέσω της ΑΜΚ της εταιρείας, απέκτησε ο Γιάννης Χήτος, που αναλαμβάνει εκτελεστικός πρόεδρος στην εταιρεία.

Το 25% της Green Cola Hellas AE, μέσω της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, απέκτησε ο Γιάννης Χήτος, που αναλαμβάνει και εκτελεστικός πρόεδρος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Κατά την ενημέρωση, η συμφωνία μεταξύ Green Cola Hellas Α.Ε και Γιάννη Χήτου αποτυπώθηκε με την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού μετόχων, ενώ καταρτίστηκε το πρώτο 5ετές επιχειρηματικό της πλάνο, με έμφαση στην επέκταση στις αγορές του εξωτερικού. Θα υπάρξει νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο ο κ. Χήτος αναλαμβάνει τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου, με δικαίωμα καταστατικής μειοψηφίας.

Η Ε.Π.Α.Π. Α.Ε. κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και χρήσης των προϊόντων Green Cola για την Ελλάδα και 12 ακόμη αγορές του εξωτερικού, όπου αναμένεται να δραστηριοποιηθεί με τη μέθοδο της παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης και διακίνησης των προϊόντων της σε τοπικούς συνεργάτες/εμφιαλωτές. Ήδη, μέσω αυτής της μεθόδου, η εταιρεία δραστηριοποιείται στις αγορές της Κύπρου και της Σερβίας.

Ο κ. Γιάννης Χήτος είναι ένας εκ των μετόχων και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., που εμφιαλώνει και διακινεί το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, ενώ παράλληλα διατηρεί μετοχική θέση και την θέση του Αντιπροέδρου στο Supervisory Board της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε., που προήλθε από την πρόσφατη συγχώνευση της παλιάς Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε. (την οποία είχε ιδρύσει μαζί με τους κ.κ. Ηλία και Γιώργο Γκρέκη) με τη Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. του Ομίλου Carlsberg.

H Ε.Π.Α.Π. Α.Ε. ιδρύθηκε στην Ορεστιάδα το 1959, από μια ομάδα τοπικών παραγωγών, με αντικείμενο δραστηριότητας την εμφιάλωση αναψυκτικών. Το 2011, το σύνολο των μετοχών της πέρασε στην κυριότητα της Green Cola Hellas A.E., βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Περικλής Βενιέρης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Coca Cola Hellenic Α.Ε. H Green Cola Hellas A.E. διαθέτει βιομηχανική μονάδα στη Λεπτή Ορεστιάδας, ενώ από το 2014 έχει συνάψει συμφωνία παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης αναψυκτικών για λογαριασμό της, με την ΕΑΣ Αργολίδας. Η εταιρεία διαθέτει στις αγορές που δραστηριοποιείται τα δικά της σήματα - GREEN COLA, BLE, GR8, MIX & MATCH - ενώ εμφιαλώνει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό μεγάλων retailers. Σύντομα, αναμένεται να λανσάρει και νέα καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά αναψυκτικών.