Skip to main content

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο σε παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Ηγουμενίτσα

Το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει το 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσών στην τριτοβάθ
Το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει το 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», στο συνεδριακό κέντρο του Ιδρύματος στην Ηγουμενίτσα, από 9-11 Οκτωβρίου 2009.

Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από 15 συνολικά χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, καθώς και από όλα σχεδόν τα Ελληνικά Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα αναπτυχθούν πάνω από 70 επιστημονικές ανακοινώσεις από ισάριθμους εκπαιδευτικούς και ερευνητές, κινούμενες μέσα στις εξής θεματικές ενότητες: Αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών, Διδάσκοντας γλωσσικές δεξιότητες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, Διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στα πεδία του Marketing, των ΜΜΕ και των Δημοσίων Σχέσεων και Οι ξένες γλώσσες στη «Δημόσια Σφαίρα».

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών που θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν, περιλαμβάνονται προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας στο αντικείμενο των Ξένων Γλωσσών όπως η καθηγήτρια Myriam Salama-Carr από το πανεπιστήμιο του Salford, η καθηγήτρια Natalya Reinhold από το κρατικό πανεπιστήμιο Μόσχας και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος από το πανεπιστήμιο του Montpellier.

Η έναρξη των εργασιών θα λάβει χώρα την προσεχή Παρασκευή στις 9 το πρωί, και η λήξη την Κυριακή στις 13.30 το απόγευμα. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τμήματος: http://flmc.teiep.gr/