Skip to main content

Αποθεώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κατάμεστο Βελλίδειο (φωτο+vid)

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών σε όποιον προσέρχεται έξω από το Συνεδριακό Κέντρο-Μόνο με πρόσκληση η είσοδος.

Σύσσωμη η γαλάζια οικογένεια στην πρώτη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου η κατάσταση που επικρατεί είναι ασφυκτική λόγω του πλήθους του κόσμου και της ζέστης.

Ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του έφτασαν στο "Βελλίδειο" στην ώρα τους και μόλις μπήκαν στην κεντρική αίθουσα έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα.

Παρών απο όλες τις "γαλάζιες" φυλές, παρόντες και οι τρεις προκάτοχοι του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρίσκεται σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, όλοι οι βουλευτές Θεσσαλονίκης και πολλοί από την υπόλοιπη χώρα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και οι περισσότεροι από τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης το παρών δίνει όλος ο κομματικός μηχανισμός της Θεσσαλονίκης και χιλιάδες μέλη της ΝΔ απο τη Β. Ελλάδα.

Δεκτοί με χειροκροτήματα και αγκαλιές έγιναν στην κεντρική αίθουσα οι τρεις πρώην πρόεδροι της ΝΔ, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ σχόλιάστηκε η παρουσία του "αντάρτη", αλλά πάντα "γαλάζιου", Γιώργου Ορφανού.

 

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για όποιον δεν έχει πρόσκληση για την αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού.

Με κλούβες της αστυνομίας έχει κλείσει η κυκλοφορία στη Νικολάου Γερμανού, στη Β. Ολγας και σε όλη την περιοχή της ΧΑΝΘ, ενώ έχουν στηθεί απ;o τις 5 ακόμη και φράγματα στη συμβολή της Εγνατίας με τη Δωδεκανήσου.

Οι προσκλήσεις είναι ονομαστικές και μια ώρα πριν την έλευση του πρωθυπουργού στις εισοδους του "Βελλίδειου" είχαν δημιουργηθεί ουρές και οι έλεγχοι ήταν εξονυχιστικοί.

Μέσα στην αίθουσα, τις εντυπώσεις έχει κλέψει μέχρι τώρα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και παρουσιάστρια της βραδιάς Θάλεια Ζαγναφέρη η οποία θα προλογίσει την ομιλία του πρωθυπουργού.