Skip to main content

Το αήττητο καλά κρατεί

Μπορεί η νίκη να μην ήρθε στο ματς κόντρα στην Λεβερκούζεν, ωστόσο ο Άρης με το 0-0 απέναντι στη Μπάγερ, διατηρήθηκε αήττητος για 23ο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα του και παρέμεινε ζωντανός στην υπόθε
Μπορεί η νίκη να μην ήρθε στο ματς κόντρα στην Λεβερκούζεν, ωστόσο ο Άρης με το 0-0 απέναντι στη Μπάγερ, διατηρήθηκε αήττητος για 23ο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα του και παρέμεινε ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση. Οι κίτρινοι βρίσκονται στη 2η θέση του δεύτερου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ όπου και ισοβαθμούν με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε της Ρόζενμποργκ.

Με το αγαπημένο του 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, παρά τις σημαντικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών του, όπως οι Πρίττας και Τσέζαρεκ, αλλά και ο αδήλωτος στην UEFA, Ναφτί. Ο Ρουίς με τον Κόκε βρέθηκαν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Τόχα και Φατί να αγωνίζονται στα χαφ όπως και την Κυριακή με την Ένωση.

Ο Άρης με τη βοήθεια και του κόσμου του που γέμισε το «Κλ. Βικελίδης», μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο το γρήγορο γκολ που θα του… έλυνε τα πόδια, αλλά και θα ανέβαζε την ψυχολογία μετά την αναπάντεχη βαριά ήττα από την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Οι «κίτρινοι» ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίνοντας στα πρώτα λεπτά χώρο στην Λεβερκούζεν, η οποία κατάφερε να απειλήσει και με τον Μπέντερ στο 8ο λεπτό της συνάντησης.

Από το 10’ και ύστερα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν τον ρυθμό τους και αφού κέρδισαν τη «μάχη» του κέντρου, προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην περιοχή του Άντλερ. Στο 13’ οι Θεσσαλονικείς έκαναν και το πρώτο τους σουτ, με τον Γερμανό γκολκίπερ να μπλοκάρει τη μπάλα στην προσπάθεια του Σέρχιο Κόκε.

Το ματς συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να αναλαμβάνουν εκ νέου την πρωτοβουλία από το 20ο λεπτό και να προσπαθούν χωρίς επιτυχία να κλείσουν τον Άρη μέσα στα καρέ του Σηφάκη. Ωστόσο, η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Κούπερ, αλλά και ο τρόπος ανάπτυξης της Μπάγερ, δεν έδωσε την ευκαιρία στις «ασπιρίνες» να «πατήσουν» στην περιοχή των «κίτρινων».

Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με το θέαμα να κυμαίνεται σε μέτρα επίπεδα. Η μόνη αξιοσημείωτη φάση του α’ 45λεπτού ήταν το μακρινό σουτ του Κάντλετς στο 39’ που εξουδετέρωσε ο Σηφάκης.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες μπήκαν με εντελώς διαφορετική διάθεση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο ρυθμός και το παιχνίδι να αποκτήσει την ταχύτητα που του έλειπε. Ο Άρης μάλιστα, έφτασε μία ανάσα από το 1-0, όταν και ο Κόκε στο 57’ βγήκε τετ-α-τετ με τον Άντλερ σουτάροντας άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο μακρινό σουτ του Τόχα, έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι Γερμανοί, έδειξαν για μία στιγμή σαστισμένοι από την επιθετική δραστηριότητα των Θεσσαλονικιών, ωστόσο κατάφεραν να επανέλθουν γρήγορα, ισορροπώντας το ματς. Οι γηπεδούχοι βέβαια συνέχισαν να έχουν τη μπάλα στην κατοχή τους, αναγκάζοντας τη Μπάγερ να αμύνεται στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Όσο το γκολ δεν ερχόταν, ο Κούπερ έδειξε την διάθεση να διαφυλάξει το «μηδέν» στην άμυνα του. Για τον λόγο αυτό, στο 70’ πέρασε τον Μενδρινό στη θέση του Κόκε, διαμορφώνοντας ανάλογα το σύστημα της ομάδας του. Ο Ρουίς έμεινε μόνος στην κορυφή της επίθεσης, με τον νεοεισελθόντα να αναβαίνει και στην πλάτη του άσου από την Γουατεμάλα, σε μία διάταξη 4-2-3-1 και τους Κάβλο και Χαβίτο να συνεχίζουν να κοιτάνε πρωτίστως την άμυνα και δευτερευόντως την επίθεση.

Στο 78’, ο Τόχα επιχείρησε για δεύτερη φορά να απειλήσει με μακρινό σουτ, χωρίς να βρει τον στόχο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να δείχνουν στο τέλος πως αρκούνται στο 0-0 και στον έναν βαθμό της ισοπαλίας, που έφερε τη Μπάγερ την κορυφή του δευτέρου ομίλου και τον Άρη στην δεύτερη θέση με τέσσερις πόντους.

Άρης: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε (70′ Μενδρινός), Ρουϊζ

Λεβερκούζεν: Άντλερ, Βιντά, Μ. Κάντλετς, Ρέιναρτζ, Φρίντριχ, Μπέντερ, Ρόλφες (70′ Ντερντιγιόκ), Μπάλιτς (61′ Βιδάλ), Γιόργκενσεν, Καπλάν, Χέλμες