Skip to main content

Τα... διπλώματα από τα εκπαιδευτήρια στις ελληνικές φυλακές

Η κυβέρνηση της Σερβίας που αποφάσισε να προσφέρει οικονομική βοήθεια στη Γαλλία και η συγγνώμη που δεν ζήτησε ποτέ η Βουλγαρία

Είπε ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times: «Μάθαμε με σκληρό τρόπο ότι το συμφέρον μας είναι εντός Ευρωζώνης». Γιατί έπρεπε να τσακίσει τον λαό, για να μάθει αυτό που ξέραμε εμείς; Οι ηγέτες μαθαίνουν φορτώνοντας βάρη στους λαούς τους; Ή, ηγέτες γίνονται όσοι καταλαβαίνουν από πολύ νωρίς;

Η κυβέρνηση της Σερβίας, αποφάσισε να προσφέρει οικονομική βοήθεια στη Γαλλία, ύψους ενός εκατομμυρίων ευρώ, για την ανακαίνιση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. Η Ελλάδα δεν διάβασα να έδωσε κάτι. Μήπως μπορεί να δώσει κάτι τις ο Πετσίτης;

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε την Τρίτη ότι θα φέρει στο υπουργικό του συμβούλιο ψήφισμα για να ονομάσει ένα από τα χωριά ή τις κοινότητες στα Όρη του Γκολάν, με το όνομα του Τραμπ, ως ένδειξη εκτίμησης προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι Ισραηλινοί, τιμούν τον Τραμπ για τα όσα τους προφέρει. Οι αχάριστοι Σκοπιανοί, δεν έπρεπε να ονομάσουν δυο χωριά με τα ονόματα του Τσίπρα και του Κοτζιά;. Τουλάχιστον, από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ, ας αλλάξουν το όνομα της Λίμνης των Πρεσπών. Ωραία θα ακούγεται να την έλεγαν "Τσιπραία λίμνη". Έτσι θα μείνει στην ιστορία ο διάτρητος πρωθυπουργός μας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του με τη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, ναζιστικών ομάδων της Ευρώπης. Η συγκέντρωση αυτή, χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές της Βουλγαρίας ως πρόκληση κατά της βουλγαρικής κοινωνίας και του βουλγαρικού κράτους με τα σύμβολα του ναζισμού και τις αφίσες του Αδόλφου Χίτλερ.

«Τα ναζιστικά σύμβολα και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στη χώρα μας», είπε η βουλγαρική κυβέρνηση. Ξέχασε όμως ότι με τα ναζιστικά σύμβολα η Βουλγαρία μπήκε ως κατακτητής στην Βόρεια Ελλάδα. Και φυσικά δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, ούτε της ζητήσαμε κάποια αποζημίωση, για τις βαρβαρότητες που διέπραξε, οι οποίες δεν υστερούσαν των Γερμανών. Για να μη ξεχνάμε.

Η ιταλική Ακροδεξιά επιστρέφει στον Μουσολίνι, λέει η είδηση. Ο δισέγγονος του δικτάτορα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ακροδεξιό κόμμα "Αδέλφια της Ιταλίας".

Παιδιά, ξεχάσατε ότι κομμουνιστής ήταν ο Μουσολίνι; Κοιμόταν στα γραφεία της εφημερίδας "Αβάντι", οργάνου του κομμουνιστικού κόμματος Ιταλίας. Διαφώνησε με τον Λένιν, όταν κατάλαβε τον ύποπτο ρόλο του να εξυπηρετήσει τους Γερμανούς και απέσυρε την Σοβιετική Ένωση από τον Α΄ Π.Π.

Μη διαβάζετε μόνο τα εξώφυλλα των βιβλίων. Ρίξτε καμιά ματιά και στις μέσα σελίδες.

Οι ληστές στο αεροδρόμιο των Τιράνων, είναι αυτοί που δραπέτευσαν από τις ελληνικές φυλακές. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα, οι φυλακές αντί για αναμορφωτήρια κατάντησαν εκπαιδευτήρια. Λίγο ακόμη και θα δίνουν διπλώματα.

Ποια είναι η σπουδαιότερη ευχή που απευθύνουμε δεκάδες φορές την ημέρα, χωρίς να την πολυκαταλαβαίνουμε; "Γειά σου". Δηλαδή, να έχεις την υγεία σου.