Skip to main content

Το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς από τον Ερντογάν και το drone της Αλβανίας

Η αποστολή τρίτου πλοίου στο Αιγαίο από την Αλβανία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και οι αποφάσεις των Κοσοβάρων που βάζουν φωτιά στα δυτικά Βαλκάνια.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση που σχεδιάζει ο Ερντογάν για το όρος Κάντιλ, καταφέροντας κτύπημα στους Κούρδους, δεν του δώσει την «επιθυμητή επιρροή» και ψήφους, σχεδιάζει να ανοίξει για λατρεία την Αγία Σοφία, με μια προσευχή Παρασκευής στην οποία θα είναι επικεφαλής ο ίδιος, γράφει ο τουρκικός Τύπος.

Με δεδομένο ότι περισσότεροι από τους μισούς Τούρκους (του κόμματός του και άλλων κομμάτων) υποστηρίζουν την πολιτική Ερντογάν, υπάρχουν άραγε στην Ελλάδα πολλοί ακόμη πολιτικά αφελείς (επιεικής χαρακτηρισμός) που να υποστηρίζουν ότι «άλλο ο λαός, άλλο η ηγεσία;».

Και πώς θα αντιδράσουν οι χριστιανοί της γης, και ιδιαίτερα της Ελλάδας; Σιγά την υπόθεση θα πουν. Δεν θα τους πάρει άλλωστε ούτε το κινητό, ούτε το καλτσόν για να θυμώσουν.

Τρίτο πλοίο αποστέλλει η Αλβανία στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για περιπολίες κατά της τρομοκρατίας και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Το ότι θα μας σώσει το αλβανικό πλοίο από τους μετανάστες, μπορεί να είναι ανέκδοτο, αλλά το θέμα είναι ότι είχαμε αρνηθεί την αποστολή του πρώτου πλοίου. Τώρα, πληροφορούμαστε από το Αλβανικό ΥΠΕΘΑ, ότι ήδη ήρθαν στο Αιγαίο δύο, και το τρίτο ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το προηγούμενο. [Τι κρίμα που δεν έχουν θάλασσα και οι Σκοπιανοί, να μας στείλουν κι αυτοί ένα, για να νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς].

Μένουμε στην Αλβανία, όπου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών καθώς και άλλων εγκλημάτων που μαστίζουν την αλβανική κοινωνία, η Αστυνομία έχει αγοράσει επαγγελματικό drone, μη επανδρωμένο, αξίας 350 χιλιάδων ευρώ, και αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία.

[Ως προς την δήθεν πάταξη της χασισοκαλλιέργειας, είναι υποκριτική η προσπάθεια, από την στιγμή που τα έσοδα από τα ναρκωτικά αποτελούν τον μισό προϋπολογισμό του αλβανικού κράτους, χωρίς καμία υπερβολή - κανείς δεν σκοτώνει την αγελάδα που του δίνει γάλα].

Αργούν οι ΗΠΑ να καθορίσουν την εξωτερική πολιτική τους στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Ήδη δημιουργούνται τετελεσμένα, που θα είναι δύσκολο να ανατραπούν. Οι Κοσοβάροι πήραν δύο αποφάσεις που βάζουν φωτιά στα δυτικά Βαλκάνια και με αντίθετη την αμερικανική γνώμη.

Ιδρύουν στρατό, χωρίς την απαραίτητη συμφωνία των σερβικής καταγωγής βουλευτών της περιοχής της Μιτρόβιτσα, και δεύτερον κατάσχουν σερβική περιουσία αξίας… 200 δισ. ευρώ (ορυχεία με δεκάδες δισ. τόνους λιγνίτη, μόλυβδου, ψευδάργυρου…). Σίγουρα αυτά δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα από τους Σέρβους.

Ο Ιλχάν Αχμέτ, που εκλέχτηκε βουλευτής με το Ποτάμι και τώρα είναι βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έστειλε έγγραφο σε επιστολόχαρτο με το λογότυπο της Βουλής των Ελλήνων, στα… τουρκικά. Κάναμε δηλαδή επίσημη γλώσσα και την τουρκική. Σιγά που θα αντιδράσει κάποιος. Ήξεραν ποιος είναι και όμως τον έβαλαν στους συνδυασμούς για να ικανοποιήσουν τον Πρόξενο. Θα το «λουστούμε» κι αυτό αδιαμαρτύρητα, στο όνομα της «προοδευτικότητας».

Έχουμε και τον Καμίλ Σιτζακεμίν, σύνεδρο Ροδόπης στο τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έγραψε, για την ολλανδοτουρκική κρίση: «Δεν χρειάζεται να απορεί κανείς για τη συμπεριφορά της Ολλανδίας, διότι οι έννοιες ναζισμός, φασισμός, ρατσισμός κ.τ.λ. είναι ανακαλύψεις του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού». Προφανώς θα εννοεί ότι οι έννοιες ανθρωπισμός, κοινωνική ευαισθησία, δημοκρατία είναι ανακαλύψεις του τουρκικού πολιτισμού.