Skip to main content

Το ανοδικό ξέσπασμα του Χρηματιστηρίου και τα μαθήματα για τον Τσίπρα

Το... ευχαριστήριο μύνημα του Κυμπουρόπουλου στον Πολάκη, ο καταποντισμός των Podemos και το Βραβείο Άμυνας του Ισραήλ στη Μοσάντ.

Με ένα ανοδικό ξέσπασμα υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ τα χαμόγελα περισσεύουν με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να καταγράφουν αισθητή πτώση. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 6,23%.

Καταλαβαίνει άραγε η Αριστερά τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτό οφείλεται στην προσδοκία των αγορών ότι θα μπουν στο περιθώριο τα σοβιετικά πειράματα των ειδικευόμενων μάγων, που επί τέσσερα χρόνια οδήγησαν πολύ πίσω την ελληνική οικονομία;

Αποδείχθηκε ότι οι Ρομά, οι νεοέλληνες πρόσφυγες και οι κατάδικοι στις φυλακές δεν φτάνουν για να ανεβούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Σκέφτονται να απευθυνθούν σε όλους τους Έλληνες, και όχι μόνον στις δεξαμενές τους; Το διχαστικό μήνυμα ότι ενδιαφέρονται μόνον για ένα τμήμα λαού εναντίον άλλου, θα το επαναλάβουν;

Το ήθος τους θα αποβάλει τον Πολακισμό; Η ακατανόητη υποστήριξη του Α. Τσίπρα στον ιμιτασιόν τσαμπουκά υπουργό του, έγινε αντιληπτό ότι ήταν μια προσβολή στους αξιοπρεπείς Έλληνες;

Καταποντίστηκε και το αδερφάκι του Τσίπρα στην Ισπανία. Οι Podemos ψάχνουν να βρουν τις ψήφους τους, χάνοντας περίπου το μισό της κοινοβουλευτικής δύναμής τους. Διαπιστώνεται ότι η Βενεζουέλα εξοντώνει. Και θα αποτελειώσει, μόλις φύγει ο Μαδούρο από την εξουσία, και γίνει έλεγχος στις χρηματοδοτήσεις κομμάτων και πολιτικών εκτός Βενεζουέλας. Τότε θα γίνει το μεγάλο πανηγύρι.

Το κυβερνόν κόμμα GERB του συντηρητικού πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ αναδείχθηκε νικητής των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, καθώς συγκέντρωσε το 30,62%, έναντι 24,59% του Σοσιαλιστικού Κινήματος και 13,73% του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Εδώ χτυπάει καμπανάκι. Το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, είναι το τουρκικό κόμμα, που διατηρεί την ισχύ του, παρά την διάσπαση. Βέβαια οι Τούρκοι στην Βουλγαρία είναι κοντά στις 600.000, όμως δεν ενσωματώνονται και κατέρχονται στις εκλογές ως Τούρκοι.

Ο ερευνητής του Γεωπολιτικού Φόρουμ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και πρώην διπλωμάτης στα Βαλκάνια, Τίμοθι Λες, πιστεύει ότι το Κοσσυφοπέδιο, τελικά, θα διαιρεθεί. Πιστεύει ότι οι διαφορές Βελιγραδίου-Πρίστινα, θα διευθετηθούν μόνο από τη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου, έχοντας ως στοιχείο ότι το Βελιγράδι  δεν ελέγχει το νότιο μέρος ενώ η Πρίστινα δεν ελέγχει το βόρειο μέρος του Κοσόβου.

Ο συνταγματάρχης Αμπού Μπακρ αλ Μπαντρί, υπεύθυνος των ναυτικών επιχειρήσεων στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης -που βρίσκεται υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ-, ισχυρίστηκε ότι το τουρκικό πλοίο "Amazon" που ελλιμενίστηκε πριν από μερικές ημέρες στο λιμάνι της Τρίπολης, μετέφερε μεγάλο αριθμό τρομοκρατών, καθώς και μισθοφόρους του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Το Βραβείο Άμυνας του Ισραήλ για το 2019, θα απονεμηθεί στους υπαλλήλους της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, που κατάφεραν να φθάσουν στις αποθήκες του Ιράν που φυλάσσονταν τα πυρηνικά αρχεία και να βγάλουν το υλικό έξω από τη χώρα, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι την Κυριακή.

Στην επικίνδυνη επιχείρηση στο Ιράν το περασμένο έτος, οι πράκτορες της Μοσάντ έκλεψαν ιρανικά πυρηνικά αρχεία από την πρωτεύουσα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Τεχεράνη, και έφεραν χιλιάδες έγγραφα στο Ισραήλ.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που σάρωσε στις ευρωεκλογές, έστειλε ευχαριστήριο στον Πολάκη. Ήταν ο καλύτερος κομματάρχης του και συνέβαλε με την αμετροέπειά του στην επιτυχία του Στέλιου.