Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Το μέρισμα θα είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό «μετρητά και στο χέρι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

Τα ποσά, οι δικαιούχοι αλλά και τα κριτήρια για το πολυαναμενόμενο κοινωνικό μέρισμα αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα να μεταβαίνει στις 17:00 στη Βουλή για να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ότι 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν το έκτακτο επίδομα πριν από τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει και τις τρεις κατηγορίες δικαιούχων -τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέρισμα θα είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό «μετρητά και στο χέρι», όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Το τι θα ισχύσει θα εξαρτηθεί από το ύψος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου, όπως αναφέρει το cnn.gr. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών εάν το υπερπλεόνασμα κινηθεί στην εκτιμώμενη ζώνη των 436 εκατ. ευρώ τότε οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να λάβουν το μέρισμα σε μετρητά οι 200.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια εφάπαξ μείωση 20% της εισφοράς αλληλεγγύης ή του τέλους επιτηδεύματος.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, φέρνοντας ελαφρύνσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2020 για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις.

 




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ