Skip to main content

Το αποτύπωμα του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος 555 σύνεδροι, 198 γερμανικές και 125 ελληνικές επιχειρήσεις ενώ έχουν προγραμματιστεί 47 Β2Β και 6 G2G συναντήσεις.

Με τη συμμετοχή 555 συνέδρων, 235 Ελλήνων και 320 Γερμανών και την εκπροσώπηση 198 γερμανικών και 125 ελληνικών επιχειρήσεων, πραγματοποιείται αύριο, Δευτέρα, 9 Μαρτίου, στο Βερολίνο, το «Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ - Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων».

Στο πλαίσιο του Φόρουμ έχουν προγραμματιστεί 47 Β2Β συναντήσεις Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών - επενδυτών, όπως και 6 G2G συναντήσεις εκπροσώπων της Ελληνικής και της Γερμανικής κυβέρνησης.

Στη διοργάνωση θα λάβουν χώρα 4 πάνελ με τη συμμετοχή experts από βασικούς κλάδους του επιχειρείν καθώς και 3, στα οποία θα τοποθετηθούν υψηλόβαθμοι παράγοντες των κυβερνήσεων των δύο χώρων, ανώτατα στελέχη των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Γερμανίας, όπως και εκπρόσωποι εθνικών και διεθνών φορέων χρηματοδότησης.

Συνολικά στο συνέδριο θα τοποθετηθούν 37 ομιλητές.

Κεντρικοί ομιλητές του Φόρουμ θα είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξουν από την πλευρά της Γερμανίας, ο Peter Altmaier, Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και από την Ελλάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, κ. Χρίστος Δήμας, και κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κα Αλεξάνδρα Σδούκου.

Από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κ. Andreas Feicht, η Κοινοβουλευτική Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κα Elisabeth Winkelmeier-Becker, και ο Επίτροπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας για την Ψηφιακή Βιομηχανία και τις Νεοσύστατες Επιχειρήσεις, κ. Thomas Jarzombek.

Τους συνέδρους θα καλωσορίσουν ο Dr. Martin Wansleben, CEO της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και ο κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη υλοποίησης του Φόρουμ ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK e.V.) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI e.V.).