Skip to main content

Το αποτυχημένο κατεστημένο της ΝΔ στη Β.Ελλάδα

Τον πόλεμο δεν τον κερδίζουν μόνον οι στρατηγοί, αλλά και οι λοχίες. Η Ρηγίλλης όμως εξακολουθεί να εμπιστεύεται αυτούς που χρεώνονται την παταγώδη αποτυχία στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο στρατηγός Ντε Γκωλ έλεγε, ως πρόεδρος της Γαλλίας, ότι ο πολιτικός κρίνεται και από την επιλογή των συνεργατών του. Όσο πιο ικανοί είναι, τόσο πιο θετικό είναι το έργο που παρουσιάζει συνολικά η κυβέρνηση. Αντίθετη άποψη είχε ο Στάλιν, που όταν διαπίστωνε ότι κάποιος συνεργάτης του είχε περίσσειες ικανότητες, τον έστελνε στη Σιβηρία (στην καλύτερη περίπτωση).

Από αυτό το σύνδρομο πάσχουν πολλοί εκ των ηγετών κομμάτων, γι’ αυτό και επιλέγουν συνεργάτες με λιγότερες από αυτούς ικανότητες. Κι αν κάποιος τους ξεφύγει είτε τον απομακρύνουν, είτε τον απομονώνουν.

Όλα αυτά, για να γίνει ευκολότερα κατανοητό το αίτημα νεοδημοκρατών της Βόρειας Ελλάδας, για τοποθέτηση νέων στελεχών, στις Τοπικές και Νομαρχιακές Επιτροπές, που να έχουν πράγματι ηγετικά προσόντα, διότι κατά τις τελευταίες εκλογές, το κόμμα λες και δεν υπήρχε. Είναι προφανές ότι το κομματικό κατεστημένο της ΝΔ στην περιοχή μας δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Και μόνο το γεγονός, ότι δεν κατόρθωσε να συγκλίνει τις απόψεις Γκιουλέκα–Παπαγεωργόπουλου, είναι ενδεικτικό της αδυναμίας του. Η Ρηγίλλης όμως εξακολουθεί να εμπιστεύεται αυτούς που χρεώνονται την παταγώδη αποτυχία στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Δεν αρκεί να είναι κάποιος φίλος του αρχηγού ή συμπατριώτης του για να αναγορευθεί παράγοντας. Παράλληλα, ας αφεθούν τα στελέχη να ενεργήσουν, χωρίς να αποδυναμώνονται από την παρουσία άλλων. Όπως στην περίπτωση του Βαρτζόπουλου π.χ., που ήταν φανερό ότι η Ρηγίλλης, εξαιτίας παρεμβάσεων από αποτυχημένους ενδιάμεσους, δεν λάμβανε υπόψη τις εισηγήσεις του. Δεν διοικούνται έτσι τα κόμματα.