Skip to main content

Το ΑΠΘ έβαλε τα γιορτινά του - Φωταγωγήθηκαν το δέντρο και η Πρυτανεία (φωτο+vid)

Η εκδήλωση έγινε απόψε στον αύλειο χώρο της Αίθουσας Τελετών, παρουσία των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος και του ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας.

Πλημμύρισε φως το πανεπιστημιακό κάμπους του ΑΠΘ με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που πραγματοποιήθηκε απόψε στον αύλειο χώρο της Αίθουσας Τελετών, παρουσία των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος και του ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας, Θανάση Κυριαζή.

Παράλληλα με το άναμμα του δέντρου, το οποίο κοσμούν 11.000 λαμπάκια, με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου, άλλαξαν όψη δύο εμβληματικά κτήρια του ΑΠΘ, η Αίθουσα Τελετών και το κτήριο Διοίκησης, τα οποία «ντύθηκαν» με ειδικό φωτισμό, ο οποίος είναι ορατός από το κέντρο της πόλης. Τα δύο κτήρια φωτίζονται με δέσμες φωτός διαφόρων χρωμάτων που εναλλάσσονται, με ρομποτικά συστήματα προβολέων να προσδίδουν εορταστική διάθεση.

«Ανάβουμε σήμερα το δέντρο, ένα φωτεινό δέντρο, που όποιος περνάει να βλέπει το φως και να αντιλαμβάνεται ότι η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη από τη χθεσινή. Πάντα η ζωή έχει προβλήματα, όμως η χαρά τις μέρες αυτές είναι κάτι που το θέλουμε όλοι και θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτήν την ανάταση της ψυχής», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος συνεχάρη τους φοιτητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση, αλλά και όσους ανέλαβαν να υλοποιήσουν το 3ο Flea market ΑΠΘ Christmas edition που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.