Skip to main content

Το αθλητικό ν/σ ανοίγει τον δρόμο για μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο

Διάταξη επιτρέπει στον Δικέφαλο να κάνει παρεμβάσεις στο Καυτανζόγλειο, με το κόστος τους να συμψηφίζεται στο ενοίκιο της χρήσης του

Ανοίγει ο δρόμος για τη μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όταν κι εφόσον δοθεί πράσινο φως για την ανέγερση της Νέας Τούμπας.

Ο νέος Αθλητικός Νόμος περιέχει διάταξη που επιτρέπει στον Δικέφαλο να κάνει παρεμβάσεις στο Καυτανζόγλειο, με το κόστος τους να συμψηφίζεται στο ενοίκιο της χρήσης του.

Οι παρεμβάσεις στο Στάδιο είναι αναγκαίες ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό για τη χρήση του, και στο πρωτάθλημα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"Συμπληρώνεται νομοθετικά η δυνατότητα χρηματοδότησης, από Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο και δίδεται η δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων αυτών με τα μισθώματα χρήσης των εγκαταστάσεων (π.χ., Καυτανζόγλειο και χρήση του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ)" αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διάταξη του νομοσχεδίου που ενδιαφέρει τον Δικέφαλο.

Μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης του Σταδίου χωρίς να παίρνει εγκρίσεις για κάθε παρέμβαση που θα κάνει, ενώ και το κόστος, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα φτάσει στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δεν γινόταν να αφαιρεθεί από το ενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση του Καυτανζογλείου.

Η διάταξη αυτή αναμένεται να δώσει ώθηση και στις επαφές των ανθρώπων του Δικεφάλου με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου. Η τελευταία συνάντηση των δυο πλευρών είχε πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα με θέμα τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στο Στάδιο προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έδρα του ΠΑΟΚ.