Skip to main content

Το Avaton Luxury Hotel & Villas στη Χαλκιδική βραβεύτηκε με Green Key

Στην Ελλάδα υπάρχουν 373 επιχειρήσεις και καταλύματα που έχουν λάβει Green Key, ενώ παγκοσμίως υπάρχουν 3.100 πράσινα ξενοδοχεία σε 66 χώρες

Tο Avaton Luxury Hotel & Villas, «ένα υπερήφανο μέλος της Relais & Châteaux», βραβεύτηκε με το International Environmental Award: Green Key. Το σήμα ποιότητας Green Key είναι το κορυφαίο διεθνές πρόγραμμα στον τομέα της περιβαλλοντικής ευθύνης και της βιώσιμης λειτουργίας της τουριστικής βιομηχανίας. Το συγκεκριμένο eco-label κατέχει σημαντικό ρόλο στον τομέα ανάπτυξης του βιώσιμου τουρισμού, καθοδηγώντας τα τουριστικά καταλύματα να συμμετάσχουν στην επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως καθορίζονται από τον ΟΗΕ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 373 επιχειρήσεις και καταλύματα που έχουν λάβει Green Key, ενώ παγκοσμίως υπάρχουν 3100 πράσινα ξενοδοχεία σε 66 χώρες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η βράβευση αυτή πιστοποιεί τις ενέργειες του Avaton Luxury Hotel & Villas με στόχο τη βιώσιμη περιβαλλοντική διαχείριση νερού, ενέργειας, απορριμμάτων καθώς και τη συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

«Αποστολή του Avaton Luxury Hotel & Villas είναι όχι μόνο η διαμονή και η παροχή πολυτελών υπηρεσιών στους επισκέπτες του αλλά και η διασφάλιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και αειφορίας του τόπου, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος», επισημαίνεται.

Το Avaton Luxury Hotel & Villas στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων του για τη βιωσιμότητα και την αειφορία του περιβάλλοντος και τις κοινωνίας συνεργάζεται με διάφορες ελληνικές και διεθνής ΜΚΟ, όπως ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η SLOW FOOD και η ETHIC OCEAN αλλά και τις τοπικές κοινότητες Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης και Ιερισσού για την διατήρηση της παράδοσης και την ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το Avaton Luxury Hotel & Villas δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς επισκέπτες του να αποκτήσουν ένα αρκουδάκι, του οποίου όλα τα έσοδα διατίθενται στην ΜΚΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για την διάσωση της καφέ αρκούδας.

Επίσης συνεργάζεται με τη ΜΚΟ Slow Food η οποία προωθεί την προστασία των τοπικών πρώτων υλών και συνταγών και αγωνίζεται κατά της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τη βιομηχανία τροφίμων. Το Avaton Luxury Hotel & Villas, συμμετείχε στη διεθνή καμπάνια της Slow Food για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, υπερασπίζοντας το μέλι και την επαπειλούμενη  Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής.

Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ETHIC OCEAN, το Avaton Luxury Hotel & Villa δεν χρησιμοποιεί κανένα επαπειλούμενο είδος ψαριών ή θαλασσινών στα μενού του, προμηθεύεται αποκλειστικά από οικολογικά πιστοποιημένους συνεργάτες, και χρησιμοποιεί μόνο αειφόρους μεθόδους παρασκευής, βοηθώντας στην προστασία των ψαριών και των ωκεανών, σημειώνεται στην ενημέρωση.

Όπως δήλωσε η ξενοδόχος του Avaton Luxury Hotel & Villas, κα. Ναταλία Χαντζή: «Η αειφορία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συνέχιση της καινοτόμου πορείας μας με γνώμονα τον επισκέπτη και τον πλανήτη».

Το Avaton Luxury Hotel & Villas άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2015 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει ένα πλήθος βραβείων και διακρίσεων όπως είναι το Green Key.

Όπως τονίζεται, έχει καταφέρει να κερδίσει και το ενδιαφέρον του διεθνούς τύπου με αφιερώματα και φωτογραφήσεις όπως VOGUE, BBC Good Food, Elle κ.α. Παράλληλα έχει κερδίσει πιστούς ταξιδιώτες υψηλού βιοτικού επιπέδου, οι οποίοι το έχουν βαθμολογήσει ως Άριστο με 9,6/10 σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων όπως η booking.com.

Σχετικά με το resort: Το Avaton Luxury Hotel & Villas είναι ένα κομψό και σύγχρονο παραθαλάσσιο θέρετρο με θέα τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της χερσονήσου του Άθωνα Χαλκιδικής. Διαθέτει 36 δωμάτια, σουίτες και βίλες εκ των οποίων οι περισσότερες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα με ενσωματωμένα sunbeds. Ο πελάτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει μια γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο με θέα το ηλιοβασίλεμα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το resort: www.avaton.com