Skip to main content

Το BMW Group παρέδωσε 100.000 ηλεκτρικά οχήματα μέσα στο 2017

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα σημαντικό στοιχείο που εδραιώνει περαιτέρω το BMW Group ως κορυφαίο πάροχο ατομικής premium μετακίνησης.

του Νίκου Χριστόπουλου

Το BMW Group παρέδωσε πάνω από 100.000 ηλεκτρικά οχήματα σε πελάτες του σε όλο τον κόσμο το 2017, όπως είχε υποσχεθεί στην αρχή της χρονιάς. Αυτό υπογραμμίζει τον ηγετικό ρόλο της εταιρίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Μία εντυπωσιακή φωτεινή εγκατάσταση θα σηματοδοτήσει το γεγονός - ορόσημο στη μετάβαση μιας νέας εποχής, με τον πασίγνωστο ‘Τετρακύλινδρο’ Πύργο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του BMW Group, βόρεια του Μονάχου, να μεταμορφώνεται σε μπαταρία. Το BMW Group επέλεξε αυτό το λαμπερό σύμβολο για να σηματοδοτήσει την τεχνολογική αλλαγή που διαδραματίζεται στον κόσμο της μετακίνησης.
 
«Τηρούμε τις υποσχέσεις μας», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Αυτό το λαμπερό σύμβολο ύψους 99 m φωτίζει το δρόμο που οδηγεί στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η πώληση 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων σε ένα χρόνο αποτελεί σημαντικό ορόσημο, αλλά είναι μόνον η αρχή για εμάς. Από το 2013 που λανσαρίστηκε το BMW i3, έχουμε πουλήσει πάνω από 200.000 ηλεκτρικά οχήματα και μέχρι το 2025, θα προσφέρουμε 25 ηλεκτρικά μοντέλα. Η επιτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι εστιάσαμε από νωρίς στην ηλεκτροκίνηση – η οποία για μένα θα παραμείνει ‘μέτρο’ της μελλοντικής επιτυχίας μας».

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα σημαντικό στοιχείο της εταιρικής στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT, που εδραιώνει περαιτέρω το BMW Group ως κορυφαίο πάροχο ατομικής premium μετακίνησης και σχετικών υπηρεσιών.

Μέχρι το 2025, η εταιρία θα προσφέρει 25 πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο. Η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης και μπαταριών, που διατίθεται από το 2021, χρησιμοποιεί κλιμακούμενα, αρθρωτά κιτ εξηλεκτρισμού που θα μπορούν να τοποθετούνται σε όλες τις σειρές μοντέλων. Για την ηλεκτρική μάρκα, BMW i, που ιδρύθηκε το 2011, η εταιρία έχει ήδη εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα για την ονοματολογία των μοντέλων από το BMW i1 μέχρι το i9, και από το BMW iX1 μέχρι το iX9.

Το 2018, θα λανσαριστεί το BMW i8 Roadster, και το 2019 θα ακολουθήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό MINI. Το 2020, θα δει το φως η πλήρως ηλεκτρική έκδοση BMW X3 και το 2021 η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα της μάρκας, BMW iNext, που θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με αυτόνομη οδήγηση και νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας στο εσωτερικό, για πρώτη φορά σε μοντέλο μαζικής παραγωγής.

Σε συνεργασία με το GoNews