Skip to main content

Το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων στον Λεωνίδα Καβάκο

Το μετάλλιο δόθηκε για τη σημαντική του προσωπική συμβολή στην προαγωγή και αναγνώριση της ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα βιολονίστα και διευθυντή ορχήστρας, κ. Λεωνίδα Καβάκο, υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Είχε την ευκαιρία να τον ξεναγήσει στην Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά» που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αμέσως μετά την ξενάγηση, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου πρόσφερε στον κ. Καβάκο το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, για τη σημαντική του προσωπική συμβολή στην προαγωγή και αναγνώριση της ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για την ανθρωπιστική του συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Καβάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη μεγάλη τιμή που του έκανε, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την ξενάγησή του στον Ναό της Δημοκρατίας, καθώς και από τον πλούτο των εκθεμάτων που περιλαμβάνονται στην επετειακή έκθεση της Βουλής.