Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019
x

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΐΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ (VIDEO)

Ο υφυπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος, Αιγύπτου και Κύπρου σε θέματα απόδημου ελληνισμού.

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου σε θέματα αποδήμου ελληνισμού προαναγγέλλει, μέσα από το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του προς τους Αιγυπτιώτες, ο Τέρενς Κουΐκ,

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εύχεται «το νέο έτος 2019 να είναι η χρονιά της ειρήνης, η χρονιά της ευτυχίας, η χρονιά με υγεία και η χρονιά που η κάθε οικογένεια των Αιγυπτιωτών θα έχει πραγματικά να αποδώσει αυτό που με τον δυναμισμό της πάντα προσφέρει ή να εισπράξει αυτό που της αξίζει.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ-Η επιστροφή» τονίζει ότι σύντομα, σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει στο Κάιρο με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ και τον Κύπριο επίτροπο για θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου, θα αποφασίσουν για το θέμα της τρίτης φάσης του «ΝΟΣΤΟΣ», που αναμένεται να εστιάσει στην προσφορά του ελληνισμού και των Αιγυπτιωτών σε άλλες πατρίδες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών τονίζει τη σπουδαιότητα του ιεραποστολικού έργου, σε όλη την Αφρική, του Αλεξανδρινού προκαθήμενου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας που εδρεύει στην Αίγυπτο, του «Κρητίκαρου», όπως τον χαρακτηρίζει, Θεόδωρου Β'.

«Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα, και η Παναγιά να είναι πάντοτε μαζί σας» καταλήγει, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο κ. Κουίκ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ