Skip to main content

Το χρονοδιάγραμμα για τα Rafale συζήτησαν Παναγιωτόπουλος και Γάλλος πρέσβης

Τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονέβ - Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για τα Rafale

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονέβ είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες αλλά και μια σειρά από τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην απόκτηση των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών Rafale από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

«Στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης εργαζόμαστε πάνω σε ένα φιλόδοξο, αλλά οργανωμένο και καλά μελετημένο σχέδιο για την ανανέωση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας». Αυτό τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο του American Hellenic Institute (AHI) με τίτλο «Ενημέρωση για την Ελληνική Πολιτική Άμυνας».

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι η προσπάθεια ενίσχυσης «πραγματοποιείται επειδή ζούμε σε ένα πολύ σύνθετο και αβέβαιο γεωπολιτικό περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένα περιβάλλον που γίνεται πιο περίπλοκο και ίσως πιο ευαίσθητο όσο περνά ο καιρός».