Skip to main content

Ταχιάος: Ακόμα ένα αχρείαστο μέτωπο οι αντιδράσεις στην ανάπλαση της ΔΕΘ

Τι έγραψε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό για το μέτωπο που έχει σχηματιστεί ενάντια στο σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού φορέα της Θεσσαλονίκης

Ευθύνες... εντός των τειχών της πόλης επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Ταχιάος για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εκφράζονται για το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, για το οποίο έγραψε η Voria.gr (διαβάστε εδώ ΔΕΘ: Μέτωπο δημάρχων Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά του σχεδίου ανάπλασης), ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ έκανε λόγο για ένα ακόμη αχρείαστο μέτωπο. Ο ίδιος κάνει λόγο για δυστοκία που ξεκινά έσωθεν, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Ζώνης Καινοτομίας, η οποία, όπως λέει, εδώ και 15 χρόνια έχει να παρουσιάσει λίγα χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ο κ. Ταχιάος φέρνει σε αντιδιαστολή την Πολιτεία Καινοτομίας στο παλαιό εργοτάξιο της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά, εγχείρημα για το οποίο στοιχηματίζει ότι θα αποδειχθεί ταχύτερο και ελκυστικότερο. "Εύχομαι να το χάσω. Τουλάχιστον να είναι καλά ο Μπουρλά που θυμάται την πόλη του", καταλήγει.

Αναλυτικά το σχόλιο του Νίκου Ταχιάου:

"Τελευταία γκρίνια της χρονιάς.

Περισσότερα από 15 χρόνια, στην Θεσσαλονίκη, συζητάμε την υπόθεση της Ζώνης Καινοτομίας και τα χειροπιαστά αποτελέσματα είναι πολύ λίγα. Μην ψάχνετε τους λόγους αποκλειστικά εκτός των τειχών της δήθεν "πρωτεύουσας των Βαλκανίων" (σαχλαμάρα ολκής). Η δυστοκία ξεκινά έσωθεν και οι αιτίες είναι πολλές. Οι ίδιες, ας πούμε, που ξαφνικά οδηγούν να κυοφορείται ένα ακόμα αχρείαστο μέτωπο στην πόλη, αυτήν τη φορά εναντίον της ανάπλασης της ΔΕΘ.

Δείτε πως δρομολογείται η Πολιτεία Καινοτομίας στο παλαιό εργοτάξιο της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά.

Πάμε στοίχημα ποιο εγχείρημα θα αποδειχθεί ταχύτερο και ελκυστικότερο;

Εύχομαι να το χάσω. Τουλάχιστον να είναι καλά ο Μπουρλά που θυμάται την πόλη του".