Skip to main content

Το δημόσιο δεν πληρώνει ούτε φως, νερό, τηλέφωνο

Απλήρωτους λογαριασμούς σε ΔΕΗ και ΟΤΕ έχουν σήμερα μεγάλοι οργανισμοί του δημοσίου, καθώς και υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα.
Απλήρωτους λογαριασμούς σε ΔΕΗ και ΟΤΕ έχουν σήμερα μεγάλοι οργανισμοί του δημοσίου, καθώς και υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα. Τα σχετικά κρούσματα το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν επικίνδυνα, γεγονός το οποίο προκαλεί έντονη ανησυχία, κατ’ αρχήν στις ίδιες τις διοικήσεις τους και κατόπιν στα αρμόδια υπουργεία.

Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα να υπάρξει παρέμβαση σε επίπεδο υπουργών, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις, είτε εις ολόκληρον είτε κατόπιν συμβιβασμού. Κατά συνέπεια, με μια σχετική έκπτωση. Το γεγονός ότι πλησιάζει το κλείσιμο του έτους και οι συγκεκριμένες εταιρίες θα πρέπει να κλείσουν τους ισολογισμούς τους, πιέζει ακόμα περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία, ούτως ή άλλως, είναι μονόδρομος. Απλώς, λόγω των ειδικών συνθηκών, οι εξελίξεις επιταχύνονται κι αναμένεται να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ακόμα και με άνωθεν παρέμβαση.