Skip to main content

Το Δημόσιο ζητά επειγόντως ρευστότητα - Νέα έκδοση στα σκαριά

Πηγές κοντά στο κέντρο των αποφάσεων αναφέρουν ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για το θέμα της ρευστότητας που αποτελεί και το μείζον θέμα.

Σας είχαμε προϊδεάσει σχετικά προ δεκαπενθημέρου, με ρεπορτάζ στη Voria.gr. Στο οικονομικό επιτελείο σκοπεύουν να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία για άμεση άντληση ρευστότητας. Γι αυτό και μεταξύ άλλων, σχεδιάζουν νέα ομολογιακή έκδοση προσεχώς. Τα νεότερα δεδομένα του ρεπορτάζ αναφέρουν λοιπόν ότι δεν αποκλείεται αυτή η έκδοση να γίνει ακόμα και μέσα στoν επόμενο μήνα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πενταετές ή επταετές ομόλογο, με το οποίο θα συγκεντρωθούν περί τα 2 δις ευρώ. Το επιτόκιο του αναμένεται να είναι ελεγχόμενο, ωστόσο οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες επ αυτού.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, έως το τέλος φθινοπώρου να γίνει και άλλη μια αυτή τη φορά δεκαπενταετές. Προς το παρόν, δεν έχουν διευκρινισθεί περισσότερα, ωστόσο, όπως επιμένουν πηγές κοντά στο κέντρο των αποφάσεων, θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για το θέμα της ρευστότητας, καθώς αναμένεται να είναι το βασικό πρόβλημα της χώρας στο αμέσως προσεχές διάστημα. Για τους γνωστούς λόγους.

Βεβαίως, στην ιστορία αυτή αποφασιστικό ρόλο θα παίξει το πακέτο των 32 δις ευρώ. Ωστόσο κι αυτή ακόμα βρίσκεται στον αέρα μαζί με την επόμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Όπως μεταδίδουν συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, αναφορικά με την πραγματοποίησή της, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πότε θα είναι έτοιμο το αναλυτικό σχέδιο λειτουργίας του Ταμείου Ανασυγκρότησης. Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά; Ως γνωστόν, οδεύουμε σε μια Σύνοδο τέλη της εβδομάδας αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης. Η δια ζώσης (και αποφασιστική) θα μετατεθεί γι αργότερα. Όταν όλα θα είναι έτοιμα.