Skip to main content

Το ΔΝΤ δείχνει για την Ελλάδα και ο Μπαρόζο

Μία προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ δεν θα έπληττε το κύρος της ΕΕ, δεδομένου ότι τα κράτη μέλη της το στηρίζουν οικονομικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Μία προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν θα έπληττε το κύρος της ΕΕ, δεδομένου ότι τα κράτη μέλη της το στηρίζουν οικονομικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Αυτό που θέλω να υπενθυμίσω είναι ότι η Ελλάδα και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι και μέλη του ΔΝΤ. Τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι μάλιστα με διαφορά η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το ΔΝΤ», όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

«Οπότε δεν πρόκειται για ζήτημα κύρους, το ζήτημα είναι να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», δήλωσε.

Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε ότι η Ευρωζώνη είναι «έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», για να εγγυηθεί τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ελλάδας.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι μία προσφυγή στο ΔΝΤ θα αποτελούσε ταπείνωση για την ΕΕ, απάντησε: «Ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα έχουμε άριστη συνεργασία με το ΔΝΤ σε πολλές χώρες εντός της ΕΕ».