Skip to main content

Το ΔΝΤ δεν ήταν αναπόφευκτο, λέει η Δημοκρατική Αριστερά

Η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα δεν ήταν αναπόφευκτη, σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα.
«Η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα δεν ήταν αναπόφευκτη», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση είχε υποχρέωση να αξιώσει τη στήριξη της Ε.Ε. και μόνο».

«Η κυβέρνηση πρέπει σταθερά να αναζητεί την ευρωπαϊκή λύση, στηρίζοντας την πολιτική της ενότητας της Ε.Ε. και του πολιτικού ελέγχου της οικονομίας», συμπληρώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει ότι «η διεκδίκηση της κοινωνίας για την έξοδο της χώρας από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου είναι παρούσα».

«Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, δεν πρέπει να συνοδευτεί με ένα νέο Μνημόνιο. Η υπονόμευση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων οδηγεί σε διάλυση του κοινωνικού ιστού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σήμερα, επιβάλλεται η προστασία της αμοιβής της μισθωτής εργασίας, η ενεργοποίηση των δημοσίων επενδύσεων, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η αναδιοργάνωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με σεβασμό στην εργασία και η εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.