Skip to main content

Το ΔΝΤ επιμένει για μειωμένο αφορολόγητο από το 2019

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονιμικών παραδέχθηκαν ότι το θέμα θα συζητηθεί σε βάθος και προσδιόρισαν το τέλος της «μάχης» αυτής τον Ιούνιο.

Θέμα εφαρμογής του μειωμένου αφορολόγητου από το 2019 έθεσε το ΔΝΤ, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης με τη δειυθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του capital, οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι το θέμα θα συζητηθεί σε βάθος και προσδιόρισαν το τέλος της μεγάλης αυτής «μάχης» τον Ιούνιο, προαναγγέλλοντας τεχνικές συζητήσεις, τηλεδιάσκεψη και διά ζώσης διαβουλεύσεις με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, που υπολογίζουν να ξεδιπλωθεί περί τις 15 Μαΐου.

Αναλυτικότερα, οι εν λόγω πηγές διευκρίνισαν πως για το αφορολόγητο διεξήχθησαν δύο συζητήσεις χθες το βράδυ στην Ουάσιγκτον, η μία ήταν σε επίπεδο Τόμσεν - Λαγκάρντ και η δεύτερη ήταν πιο «τεχνική». Εξήγησαν ότι «είναι το θέμα για το οποίο θα γίνει περαιτέρω συζήτηση και τώρα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, και ίσως γίνει τηλεδιάσκεψη». Ωστόσο, όπως είπε ένας εκ των αξιωματούχων, «και στο αγαπημένο μου ξενοδοχείο θα γίνουν οι συζητήσεις» με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.