Skip to main content

«Το ΔΝΤ θα λεηλατήσει τη χώρα»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η προσφυγή στο ΔΝΤ οδηγεί σε συνθήκες απόλυτης λεηλασίας».
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  περιγράφοντας με μελανά χρώματα την επόμενη μέρα για τη χώρα.

«Η προσφυγή στο ΔΝΤ οδηγεί σε συνθήκες απόλυτης λεηλασίας», καθώς «ό,τι δεν είχε πουληθεί μέχρι σήμερα θα πουληθεί τώρα, οποιοδήποτε κοινωνικό δικαίωμα και κατάκτηση, είτε αφορά στην εργασία, είτε στην ασφάλιση, είτε στις κοινωνικές υπηρεσίες, βρίσκεται ήδη υπό αμφισβήτηση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Ο μόνος τρόπος να το αποφύγουμε, είναι να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος, να αντιδράσει, να δημιουργήσει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Αν οι άνθρωποι παραμείνουν μέσα σε ένα κλίμα ηττοπάθειας, παραίτησης και απογοήτευσης, θα τους τα πάρουν όλα. Αυτό είναι το κριτήριο για το αν θα εφαρμοστούν ή όχι νέα μέτρα», συμπληρώνει.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Αρχικά έπαιξε με την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, επιδιώκοντας να προκαλέσει κάποιου είδους ευρωπαϊκή επιτήρηση για να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη των προεκλογικών υποσχέσεων. Μετά αρνήθηκε να αναζητήσει εναλλακτικές μορφές δανεισμού, αρνήθηκε να διεκδικήσει εξαρχής κοινοτική στήριξη, αρνήθηκε να αναζητήσει συμμαχίες με χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Το μόνο που έκανε ήταν να διαβεβαιώνει τις αγορές ότι θα κάνει οτιδήποτε της ζητηθεί. Και αυτό, βέβαια, οι αγορές το εξέλαβαν ως αδυναμία. Και τώρα οδηγούμαστε σε καθεστώς κηδεμονίας και σε μια μακρά διαδικασία κοινωνικής πτώχευσης», καταλήγει.