Skip to main content

Το δώρο του Τσακαλώτου στους ΑΝΕΛ: Με ένα άρθρο τα προαπαιτούμενα

Με ένα άρθρο πηγαίνει τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία, μετά από τις αλλαγές από τον ΥΠΟΙΚ.

Με ένα άρθρο πηγαίνει τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής τα προαπαιτούμενα για την συμφωνία, μετά τη νομοτεχνική βελτίωση που πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έκανε τα δύο άρθρα (συμφωνία - μέτρα) ένα, με αυτό της συμφωνίας να ενσωματώνεται στην αιτιολογική έκθεση.  «Το άρθρο 1 που έχει την συμφωνία ενσωματώνεται στην αιτιολογική έκθεση. Η Βουλή μπορεί να κυρώσει μόνο διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Όποιος ψηφίζει επι της αρχής συμφωνεί και με την αιτιολογική έκθεση άρα και με την συμφωνία που είχαμε την Δευτέρα. Επίσης με τις νομοτεχνικές διορθώνουμε ημερομηνίες για ξενοδοχεία, για το πότε αρχίζει η καταβολή έκτακτης εισφοράς κ.α.» ανέφερε.

Με αυτή την αλλαγή οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπορούν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Οι ΑΝΕΛ είχαν «απειλήσει» ότι δεν θα στηρίξουν το πρώτο άρθρο της συμφωνίας.