Skip to main content

Το δράμα 19χρονης Βουλγάρας μέσα από την καταδίκη 26χρονης προαγωγού

Μία 26χρονη Βουλγάρα καταδικάστηκε επειδή προωθούσε, μαζί με τον σύζυγό της, στην πορνεία 19χρονη συμπατριώτισσά τους. Το δράμα της κοπέλας.

Ερήμην καταδικάστηκε μια 26χρονη Βουλγάρα η οποία μαζί με τον καταζητούμενο σύζυγό της κατηγορούνται ότι προωθούσαν στην πορνεία μια συμπατριώτισσα τους, ηλικίας 19 ετών. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για το αδίκημα της "σωματεμπορίας από κοινού, κατ' εξακολούθηση" επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στην κατηγορουμένη που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Μετά τη σύλληψη της, είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους - τους παραβίασε και από τότε έχει εξαφανιστεί. Ο συγκατηγορούμενος, σύζυγος της 26χρονης δεν δικάστηκε, ενώ αναζητείται για να λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη. Οι δύο τους φέρονται ως μέλη κυκλώματος που έφερνε νεαρές γυναίκες στην Ελλάδα και ότι κατακρατούσαν παράνομα την παθούσα οδηγώντας την στην πορνεία, παρά τη θέληση της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: Η 19χρονη Βουλγάρα έπεσε δύο φορές νύχια του κυκλώματος, καθώς η 26χρονη κατηγορουμένη κατάφερε να αποσπάσει την παθούσα από ΜΚΟ για τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών. Το Νοέμβριο 2013, το ζευγάρι των Βούλγαρων οδήγησαν την κοπέλα σε σπίτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου με τη χρήση ψυχολογικής βίας και απειλών την εξανάγκαζαν να εκδίδεται, χωρίς της συναίνεση της.

Την μετέφεραν σε οίκο ανοχής και σε διάφορες τοποθεσίες εντός της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να έρχεται σε ερωτική επαφή με άγνωστο αριθμό ανδρών, έναντι χρηματικής αμοιβής 80-200 ευρώ την ημέρα ενώ την υποχρέωναν να τους αποδίδει το σύνολο των χρημάτων. Τη δεύτερη φορά η 19χρονη Βουλγάρα, μετά την συνεύρεση μ' ένα ηλικιωμένο άνδρα τον παρακάλεσε να την οδηγήσει σε αστυνομικό τμήμα όπου κατήγγειλε την δίκη της σωματεμπορία.

Για την πρώτη σεξουαλική εκμετάλλευση της παθούσας έχει σχηματιστεί άλλη δικογραφία με άλλους κατηγορούμενους.