Skip to main content

Το «ευχαριστώ» του Μακρόν στην Ελλάδα για τη βοήθεια στην αντιμετώπιση πυρκαγιών

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον!» έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος ευχαριστώντας τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Ρουμανία αλλά και την Αυστρία.

Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Αυστρία βοηθούν ή θα βοηθήσουν τη Γαλλία «μέσα στις επόμενες ώρες» να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που μαίνονται στις νοτιοδυτικές περιοχές της, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, χαιρετίζοντας την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

«Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία και, μέσα στις επόμενες ώρες, η Ρουμανία και η Αυστρία: οι εταίροι μας βοηθούν τη Γαλλία να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές», έγραψε στο Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν. «Τους ευχαριστώ. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον!», πρόσθεσε.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ευχαριστήσει ξανά την Ελλάδα για την αποστολή Canadair στη Γαλλία, η οποία ήταν αντιμέτωπη για ακόμα μία φορά με μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθες, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», είχε γράψει στην ανάρτησή του στα ελληνικά ο Γάλλος πρόεδρος.