Skip to main content

Το έκανε θρίλερ αλλά πήρε χρυσό τρίποντο ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά (video)

Ο «Δικέφαλος» έδειχνε να καθαρίζει χάρις στα γκολ των Πρίγιοβιτς - Μπίσεσβαρ αλλά ο Ζησόπουλος μείωσε δίνοντας σασπένς στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα

Την 6η του νίκη σε 7 εκτός έδρας αγώνες κατέκτησε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 1-2 του Λεβαδειακού στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς κατά την 14η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος», που κατάφερε να σκοράρει για 17ο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι, εξακολουθεί να προπορεύεται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος έχοντας 38 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από τον 2ο Ολυμπιακό και δέκα από τον 3ο Ατρόμητο ενώ αντίθετα οι Βοιωτοί παραμένουν στη διακεκαυμένη ζώνη και συγκεκριμένα στην 15η θέση με μόλις 8 πόντους.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά με στόχο ένα γρήγορο γκολ και μόλις στο 2' κόντεψε να το πετύχει ο Μπίσεσβαρ με το φαλτσαριστό σουτ του Σουριναμέζου άσου να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς.

Μελανό σημείο ήταν η φάση του 4' όταν ο Βέρνμπλουμ χτύπησε στον αστράγαλο και αντικαταστάθηκε από τον Σάχοφ. Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο Σουηδός χαφ τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα και κινδυνεύει να μείνει εκτός για 4-5 μήνες.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή στο 21' όντα αρχικά για τους γηπεδούχους, ο Ιωαννίδης έκανε ωραία κίνηση και σούταρε με το δεξί αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε ενώ αντίστοιχα για τους φιλοξενούμενους, ο Ουάρντα πάσαρε στον Μπίσεσβαρ και ο τελευταίος σούταρε με το αριστερό αλλά ο Μπάγιτς έδιωξε με υπερένταση.

Τελικά, το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να σκοράρει πριν τη λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 41' όταν ο Ζαμπά βρήκε εξαιρετικά τον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος με δυνατό μονοκόμματο σουτ κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάγιτς πετυχαίνοντας το 0-1.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να σκοράρουν ξανά με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 46' όταν ο Μπίσεσβαρ πλάσαρε ιδανικά τον Μπάγιτς στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή του γωνία για το 0-2.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 65' καθώς Μαουρίσιο βρήκε τον Ζαμπά μέσα στην περιοχή όμως ο τελευταίος κατάφερε να αστοχήσει.

Οι Βοιωτοί άρχισαν να πιέζουν για να βρουν το γκολ που θα τους επέτρεπε να επιστρέψουν στο παιχνίδι και στο 74' λίγο έλειψε να το βρουν καθώς ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Καραχάλιου.

Το συγκρότημα του Τζουζέπε Σανίνο κατάφερε να μειώσει στο 75΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζησόπουλος έπιασε γυριστό σουτ και η μπάλα αφού βρήκε πάνω στον Μάτος, κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το τελικό 1-2. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Ζησόπουλος μετά από 4 χρόνια αλλά οι Βοιωτοί δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κουμπαράκη να επικυρώνει την 9η τους ήττα σε 14 παιχνίδια (4η σε 7 εντός έδρας ματς).

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Σανίνο): Μπάγιτς, Καθάριος (Ναγκίς 64'), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (Μαρκόφσκι 90'), Καραχάλιος (Μανγκά 79'), Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης, Στανόγεβιτς.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Μαουρίσιο (Κάνιας 81'), Βέρνμπλουμ (Σάχοφ 7'), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (Ελ Καντουρί 85'), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.