Skip to main content

MaziChef: Αυτό είναι το καλύτερο εκλέρ της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Ο ημιτελικός πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Οι 17 συμμετέχοντες εξάντλησαν τη φαντασία τους παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις.

Το εκλέρ με πράσινο μους από φιστίκι, μέλι, γιαούρτι και ελαιόλαδο, του Κωνσταντίνου Τσενικίδη, ήταν το πιάτο  (στις δύο παρακάτω φωτογραφίες) που κέρδισε στον ημιτελικό του διαγωνισμού για το «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

 


Οι 17 συμμετέχοντες εξάντλησαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις για το ελληνικό εκλέρ.


Ο νικητής θα πάει στον τελικό που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, μετά από τέσσερις προεπιλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά.

Ο διαγωνισμός MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον σεφ της Πρεσβείας, με τη συμβολή γνωστών Ελλήνων και Γάλλων σεφ στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019».

Δείτε κάποιες από τις δημιουργίες των σεφ: