Skip to main content

To EKT στο Euroscience Mediterranean Event 2009 στην Αθήνα

Η διεθνής εκδήλωση «Euroscience Mediterranean Event 2009»θα πραγματοποιηθεί στις 15-19 Οκτωβρίου 2009
Η διεθνής εκδήλωση «Euroscience Mediterranean Event 2009» που θα πραγματοποιηθεί στις 15-19 Οκτωβρίου 2009, στην Αθήνα (Τεχνόπολις στο Γκάζι) θα φιλοξενήσει διαλέξεις, σεμινάρια και εκθέσεις για την επιστήμη, την τεχνολογία, την κοινωνία και την πολιτική.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συμμετέχει στην εκδήλωση, με ομιλίες και περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο, παρουσιάζοντας δράσεις και δίκτυα για την πληροφόρηση και υποστήριξη των ερευνητών στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Περιφερειακό Τμήμα Euroscience υπό την αιγίδα της Euroscience, του ευρωπαϊκού οργανισμού για την προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας, εστιάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιστημονική ανάπτυξη της μεσογειακής ζώνης, στις καλές πρακτικές και τις μελλοντικές ευκαιρίες. Ειδικότερα, το ESME 2009 εστιάζει στους παρακάτω επιστημονικούς τομείς: Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, Βιοτεχνολογία, Ιατρική Τεχνολογία και Τεχνολογία Τροφίμων, Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές.

Παράλληλα με το Euroscience Mediterranean Event 2009 θα πραγματοποιηθεί και το Φεστιβάλ Τεχνολογίας "Athens Digital Week" από 14 έως 18 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της ψηφιακής ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα παρουσιαστούν σε μια πολυδιάστατη έκθεση 4.820 τ.μ.