Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Tο αεροδρόμιο ξεχώρισε για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ικανοποίηση των επιβατών και βγήκε πρώτο στην Ευρώπη στην κατηγορία του.

Την πρώτη θέση ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην ικανοποίηση των επιβατών, στην κατηγορία του κατέλαβε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στα ετήσια βραβεία ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International / ACI World).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς τα ετήσια βραβεία της ASQ θεωρούνται από τα κορυφαία στον κόσμο.Tο αεροδρόμιο της Αθήνας ξεχώρισε για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ικανοποίηση των επιβατών και βγήκε πρώτο στην Ευρώπη στην κατηγορία του (15-25 εκ. επιβατική κίνηση).

Τα βραβεία ASQ του ACI World αποτελούν παγκοσμίως την κορυφαία μέθοδο μέτρησης και αποτύπωσης της ικανοποίησης των επιβατών, εξετάζοντας 34 βασικούς δείκτες απόδοσης σε υπηρεσίες και προϊόντα των αεροδρομίων παγκοσμίως, τονίζει η ανακοίνωση.

Στο πρόγραμμα ASQ συμμετέχουν 74% των 100 αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως και οι απόψεις των επιβατών λαμβάνονται κατά την ημέρα του ταξιδιού τους. Το 2017, το πρόγραμμα συμπεριέλαβε συνολικά 343 αεροδρόμια από 84 χώρες.Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε σχετικά με τη νέα διάκριση του ΔΑΑ:

«Η πρώτη θέση στην Ευρώπη στο πλαίσιο αυτού του κορυφαίου θεσμού του ACI-ASQ μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μετράμε την ικανοποίηση των χρηστών μας από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου επιτυγχάνοντας διαχρονικά υψηλές αξιολογήσεις ανάμεσα στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Η σπουδαία αυτή διάκριση, όμως, φέτος αποτελεί την επιβράβευση από τους επιβάτες μας του επενδυτικού προγράμματός μας για την αισθητική, λειτουργική και εμπορική αναβάθμιση των χώρων του αεροδρομίου των τελευταίων ετών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ