Skip to main content

Το ελληνικό κρασί στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου

Ο ελληνικός οίνος έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον κινέζικων επιχειρήσεων και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής και διανομής της χώρας έκανε ήδη τα πρώτα βήματα για την προώθηση του προϊό
Το έντονο ενδιαφέρον κινέζικων εταιριών έχει προκαλέσει το ελληνικό κρασί, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και διανομής του πλέον δημοφιλούς ποτού της Κίνας, Wuliangye, η Silver Base International Development, έκανε ήδη τα πρώτα βήματα για την προώθηση του προϊόντος στην αγορά της χώρας των 1,3 δισεκατομμυρίων καταναλωτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Shanghai Daily, η απόφαση της κινεζικής εταιρίας, που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής σε όλη τη χώρα, να στραφεί προς το ελληνικό κρασί εντάσσεται στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην αγορά κρασιού.

Για την επέκτασή της, η Silver Base Development, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών με 21 εταιρίες από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, για την προώθηση περισσότερων από 200 λευκών και ερυθρών οίνων σε ολόκληρη την Κίνα.

«Αυτή η κίνηση αντιπροσωπεύει το σύνολο των προσπαθειών μας για την επέκταση του χαρτοφυλακίου μας, τη διεύρυνση της καταναλωτικής βάσης και τη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων», δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα ο επικεφαλής της Silver Base, Λιάνγκ Γκουοξίνγκ.

Η Silver Base, που εδρεύει στην πόλη Σενζέν και είναι εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, εκτιμά πως η επέκτασή της, στην εγχώρια αγορά οίνου, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις της.

Εξάλλου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της βρετανικής εταιρίας ερευνών, στον τομέα του οίνου, International Wine and Spirit Record (ISWR), η κινεζική αγορά θα διπλασιάσει την κατανάλωση οίνου έως το 2011, φθάνοντας στα επίπεδα των 2,7 δισ. δολαρίων, έναντι 1,5 δισ. δολαρίων το 2006.

Στην ίδια έρευνα επισημαίνεται πως, πέραν του διπλασιασμού της κατανάλωσης, αναμένεται να σημειωθεί και αντίστοιχη αύξηση της κατανάλωσης ανά άτομο ετησίως, από 1 λίτρο κατά μέσο όρο, που είναι σήμερα (ο διεθνής μέσος όρος αντιστοιχεί σε 3,6 λίτρα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ