Skip to main content

To ενδεχόμενο συγχώνευσης εξέτασαν Deutsche Bank- UBS

Κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων τραπεζών πραγματοποίησαν πριν από λίγους μήνες πρακαταρκτικές συνομιλίες για μία συγχώνευση.

Mπορεί επί μήνες οι προβολείς να είχαν πέσει στις διαπραγματεύσεις της Deutsche Bank με την Commerzbank, ωστόσο δεν ήταν οι μόνες που είχε η γερμανική τράπεζα για το ενδεχόμενο συγχώνευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg σύντομες συνομιλίες υπήρξαν και με την ελβετική UBS.

Κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων τραπεζών πραγματοποίησαν πριν από λίγους μήνες πρακαταρκτικές συνομιλίες για μία συγχώνευση, που θα δημιουργούσε την ηγετική δύναμη στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα. Ωστόσο αυτές δεν ευοδώθηκαν τελικά.

Και μόνο η διεξαγωγή τους πάντως έρχεται να καταδείξει την ευρεία γκάμα επιλογών που εξετάζει η Deutsche Bank υπό τον Κρίστιαν Σέβινγκ στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ανακάμψει ουσιαστικά και να πείσει τους επενδυτές για το μέλλον της. Αντανακλά δε τις τάσεις συγκέντρωσης σε έναν κλάδο, που είναι αντιμέτωπος με σωρεία προκλήσεων.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank έχοντας δει τις μετοχές της να υποχωρούν 34% φέτος, εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 14 δισ. δολαρίων. Η κεφαλαιοποίηση της UBS από την άλλη είναι 44 δισ. δολάρια.