Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
x

«ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ»

Κοινή δήλωση Σταϊκούρα - Πλακιωτάκη για το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τέσσερα σχήματα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Την ικανοποίησή τους για το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης» εκφράζουν με κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Διαβάστε σχετικά: Τέσσερις οι μνηστήρες για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης - Το προφίλ τους

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το ενδιαφέρον των τεσσάρων επενδυτικών σχημάτων επιβεβαιώνει «τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές, αλλά και τη γεωπολιτική σημασία του εν λόγω λιμανιού».

«Η σημαντική αυτή εξέλιξη», σημειώνουν οι δύο υπουργοί, «δικαιώνει τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας, αλλά και τη μεθοδική της προσέγγιση, προκειμένου ο σχεδιασμός αυτός να υλοποιηθεί με επιτυχία.

Προχωράμε με σταθερά βήματα για να καταστήσουμε τα λιμάνια μας πυλώνες ισχυρής ανάπτυξης, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο, με πολλαπλά και πολύ σημαντικά οφέλη για κάθε τοπική κοινωνία και συνολικά για την ελληνική οικονομία» καταλήγουν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ