Skip to main content

Ο εκλεκτός της ΕΡΤ... Σάββας Τσιτουρίδης και ο πατριωτισμός του Ρήγα

Οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού από το Σινούκ, η πολιτικής φύσεως κάλυψη της δημόσιας τηλεόρασης και οι στίχοι του «Μακεδονία Ξακουστή».

Για επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού αναφορικά με τις φωτογραφίες μέσα από το Σινούκ λίγο πριν προσγειωθεί το ελικόπτερο στο Αγαθονήσι, κάνει λόγο ο Πτέραρχος ε.α Κώστας Ιατρίδης.

«Πώς είναι δυνατόν να βλέπουμε μία εικόνα με ένα κινητό τον κ. Πρωθυπουργό να τραβάει βίντεο δήθεν να βλέπει, ας πούμε την αναχαίτιση. Εγώ είμαι αεροπόρος και απ’ τα 4 μίλια δεν μπορώ να δω το αεροσκάφος. Πώς είναι δυνατόν μέσα από ένα φινιστρίνι το οποίο έχει διάμετρο 30 εκατοστά να προσπαθεί να φωτογραφίσει μία αερομαχία;» αναρωτήθηκε ο κ. Ιατρίδης, προσθέτοντας με νόημα:

«Επειδή είμαι αεροπόρος και ξέρω κάποια πράγματα, ακούω μερικά τα οποία δεν στέκουν και δυσανασχετούμε εμείς οι ιπτάμενοι». Μάλιστα ο κ. Ιατρίδης μιλώντας στον ANT1 τόνισε ότι οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από το Σινούκ δόθηκαν προκειμένου να ενισχύσει ο πρωθυπουργός την πατριωτική του εικόνα.

Σειρά παραιτήσεων των μελών της βουλγαρικής κυβέρνησης που εμπλέκονται, στα λεγόμενα "πολυτελή διαμερίσματα", σκάνδαλο που ξέσπασε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι κατασκευαστική εταιρεία πώλησε σε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης του κυβερνητικού συνασπισμού, πολυτελή διαμερίσματα στην Σόφια, με τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές της αγοράς.

Μιλώντας στους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, ο Σάββας Τσιτουρίδης, απαντώντας στην κριτική ότι η ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματός του την Τρίτη, έγινε σε απευθείας σύνδεση έξω από τον Άρειο Πάγο από την ΕΡΤ, είπε ότι δεν αρνείται την προβολή κανενός και ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε το συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης εκεί.

Ξέρει όμως το συνεργείο της κομματικής ΕΡΤ. Κάθε κεντροδεξιός συνδυασμός, που μπορεί να κόψει από τη Ν.Δ. έστω και 500 ψήφους, θα προβάλλεται. Απεναντίας, ο Λαφαζάνης και οι λοιποί συνδυασμοί της Αριστεράς, μαύρα μάτια θα κάνουν για να δουν προβολή από την ΕΡΤ. [Θα μου πεις βέβαια, πόσοι βλέπουν την ΕΡΤ, για να επηρεαστούν; Μετρά όμως ο τρόπος επιλογής των ειδήσεων από το κομματικό κανάλι].

Προκλητική ανάρτηση στο facebook της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Βάκη, για το εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή", τους στίχους του οποίου θεωρεί κακότεχνους. Έγραψε, ότι το εμβατήριο «κατέστη σύμβολο σύγχρονης πατριδοκαπηλείας που ενθαρρύνει εθνικιστικές κραυγές. Κρίμα που παιάνιζαν στην χθεσινή παρέλαση στην Κέρκυρα το εν λόγω άσμα, οι δύο Φιλαρμονικές με πλούσια και μακρά ιστορία».

Και συμπλήρωσε στο ξεκάρφωτο, χωρίς να υπάρχει κάποια σύνδεση: «Ελπίζω να μην ακούσουμε οσονούπω ότι και ο Ρήγας Φεραίος ήταν εθνομηδενιστής και άπατρις»

Τι λέτε, κυρία μου. Ο Ρήγας ξεχείλιζε από πατριωτισμό και αν ζούσε θα τραγουδούσε κι αυτός μαζί μας το εμβατήριο. Μπορεί να τον καπηλευθήκατε, παρουσιάζοντάς τον  ως διεθνιστή -ίσως επειδή δεν καταλάβατε τι έγραφε, ίσως επειδή υπάρχει έλλειψη ανδρών αυτής της εμβέλειας στην Αριστερά-, αλλά ο πατριωτικός του λόγος συνεγείρει και σήμερα τις καρδιές των Ελλήνων πατριωτών. Πού να καταλάβετε όμως εσείς…

Απάντησε στην κυρία ο πρόεδρος της "Μάντζαρος", Ιωάννης Τριβυζάς: «Αλήθεια, κρίμα που άνθρωποι του δικού σας πνευματικού ύψους και της δικής σας κουλτούρας δεν συμμερίζονται το κοινό λαϊκό αίσθημα, στο οποίον βαθειά ριζωμένα υπάρχουν κάποια πράγματα και κάποιες αξίες μακριά από κάθε πολιτική σκοπιμότητα».