Skip to main content

Το Επταπύργιο ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Φεστιβάλ Επταπυργίου (φωτο)

Η εσωτερική αυλή του σημαντικού μνημείου της πόλης μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη θεατρική σκηνή, με κερκίδες, καμαρίνια και φωτιστικές εγκαταστάσεις

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Επταπύργιο το οποίο στις 2 Ιουλίου θα υποδεχθεί το Φεστιβάλ Επταπυργίου.

Η εσωτερική αυλή του σημαντικού μνημείου της πόλης μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη θεατρική σκηνή, με κερκίδες, καμαρίνια, ηχητικές και φωτιστικές εγκαταστάσεις.

Έχουν τοποθετηθεί ήδη οι κερκίδες με 750 αριθμημένες θέσεις ώστε οι θεατές να μην ταλαιπωρούνται. Τα καθίσματα είναι αμφιθεατρικά τοποθετημένα προκειμένου η θέαση στην σκηνή να είναι απόλυτα ικανοποιητική από κάθε σημείο.

Η σήμανση του χώρου έχει ήδη ενισχυθεί με 10 πινακίδες που γράφουν «Επταπύργιο» και το πάρκινγκ έχει ολοκληρωθεί ενώ τις επόμενες μέρες θα ενισχυθεί και το σήμα της COSMOTE με υποσταθμό για την περίοδο του Φεστιβάλ.

Παράλληλα, με τις εργασίες, το φρούριο του Επταπυργίου, πλημμυρίζει καθημερινά από υπέροχες μελωδίες καθώς έχουν αρχίσει οι πρόβες της Cavalleria Rusticana που αποτελεί την κεντρική παραγωγή του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου, διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.



Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kDYTKJ_0vyA

Προπώληση εισιτηρίων: https://cutt.ly/BirV3p και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1), Δευτέρα και Πέμπτη 10.00- 15.00, Τρίτη και Τετάρτη 17.00- 21.00

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
τηλ: 2310602599
email:kepothe@otenet.gr
www.kepo.gr