Skip to main content

Το εργαστήριο συντήρησης του Επταπυργίου ανοίγει για το κοινό

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων.

Στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Συντήρησης συμμετέχει και φέτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, ξεναγώντας το κοινό στον άγνωστο και παράλληλα μαγικό κόσμο του συντηρητή αρχαιοτήτων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού στις 11 Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το εργαστήριο συντήρησης του Επταπυργίου την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και για τις ώρες 11.00 -14.00. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους χώρους του εργαστηρίου και θα ενημερωθούν για τις εργασίες που πραγματοποιούνται σ' αυτό από τους συντηρητές της Εφορείας. Παράλληλα, ζωντανά και με εποπτικό υλικό θα παρουσιαστούν ιδιαίτερες περιπτώσεις συντήρησης αντικειμένων και μνημείων.

Να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers Organisations - ECCO) και εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018 με ποικίλες εκδηλώσεις.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα ο εορτασμός είναι μια συνεργασία της ΔΣΑΝΜ, του ΣΣΑΕΤΤΕ και του Ελληνικού Τμήματος του ICOM.