Skip to main content

Το «Erianna Show» στην Αθήνα

Μια νέα ηθοποιός και τα όνειρά της για καριέρα καταλήγουν στο πουθενά. Απόψε όμως κάτι αλλάζει. Έλα. Απόψε σε χρειάζεται.
Ένας συνδυασμός electrodance, r&b μουσικής και σάτιρας με αναφορές στην σύγχρονη Ελλάδα, φιλοδοξεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού σε μια παράσταση – show που στηρίζεται ως επί το πλείστον σε ένα και μόνο άτομο, την Εριάννα που υποδύεται 9 ρόλους, μεταμορφώνεται επί σκηνής, τραγουδάει 6 πρωτότυπα τραγούδια που γράφτηκαν για την ίδια την παράσταση, και μέσα από το χορό της μεταδίδει το ρυθμό στο κοινό της.

Η Εριάννα κλείνει τα μάτια της και η εικόνα της να τελειώνει τη δραματική σχολή με όνειρα για μια καριέρα λαμπερή, περνά μπροστά της. Οι άνθρωποι την αναγνωρίζουν, τη βοηθάνε να αφήσει το σημάδι της, να βάλει το δικό της λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο... Ανοίγοντας όμως τα μάτια της κοιτάζει το κουρασμένο της είδωλο στον καθρέφτη της... ζει και αναπνέει στην Ελλάδα του 2009 και οι ελπίδες της για το μέλλον αρχίζουν και εξαφανίζονται.

Η αλήθεια του καθενός μας είναι πιο σκληρή, πιο αβάσταχτη, τη στιγμή που κοιτάμε κατάματα τον ίδιο μας τον εαυτό. Το είδωλό μας στον καθρέφτη δεν ξεγελιέται και γίνεται ο πιο αυστηρός μας κριτής. Η Εριάννα ταξιδεύει μέσα σε μια διαδρομή αντανάκλασης, μια διαδρομή που καθρεφτίζει την αγωνία της, τις ανησυχίες της, την απογοήτευση, αλλά συνάμα και την ενέργεια που κρύβει μέσα της... όσο αντίφαση, όσο υπερβολή και αν υπάρχει σε αυτό, όλα δικαιολογούνται αφού διπλασιάζονται και μεγεθύνονται μέσα από έναν κόσμο που ανοίγει ένας σπασμένος καθρέφτης.

Σε κάθε κοινωνικό περιβάλλον, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα, ο άνθρωπος βρίσκει το δικό του τρόπο να επιβιώσει. Μέσα από τον αυτοσαρκασμό, το χιούμορ και τη δημιουργικότητα  διώχνει ότι του στερεί το δικαίωμα στο όνειρο. Στo πρώτo One-Woman-Show της Εριάννας  η λάμψη και το φως συναντούν το σκοτάδι, και η φαντασία την αλήθεια. Η μουσική και ο χορός ξεσηκώνουν. Το Erianna Show είναι δροσερό και καυτό, νεανικό και κυρίως αισιόδοξο.

Συντελεστές:
Κείμενα – Ερμηνεία: Εριάννα Στάθη
Μουσική: Αριστοτέλης Σομπότης
Στίχοι: Νατάσα Μανίτσα
Στο ρόλο του Μπαλαντέρ: Κωνσταντίνος Ατταλιώτης
Σκηνοθεσία: Λουκίνα Παπαναστασίου, Α.Σομπότης
Χορογραφίες: Ριάνα Κουράκου
Κοστούμι έναρξης & Styling: Στέλιος Κουμέντης
Ήχος – Φωτισμοί: Λευτέρης Ξενάκης
Video: Θανάσης Παγώνας, Δημήτρης Κοντογιάννης

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, είναι υποχρεωτική η κράτηση θέσεων.

Προπώληση εισιτηρίων: Public Συντάγματος