Skip to main content

Το Europa League στην Τσέλσι με θρίαμβο (4-1) επί της Άρσεναλ (video)

Οι «μπλε» χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά για να κλειδώσουν το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους έχοντας για πρωταγωνιστή τον Αζάρ που πέτυχε δύο τέρματα

To 2o Europa League της ιστορίας της πανηγυρίζει η Τσέλσι που σκόρπισε με 4-1 την Άρσεναλ στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού.

Μάλιστα, οι «μπλε» έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τη Φέγενοορντ τη σεζόν 2001-02 που κατέκτησε το κύπελλο UEFA/Europa League χωρίς να έχει ούτε μία ήττα σε όλη τη σεζόν.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με λευκή ισοπαλία. H καλύτερη στιγμή για την Άρσεναλ καταγράφθηκε στο 28’ όταν ο Τζάκα εξαπέλυσε μακρινό ευθύβολο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει ελάχιστα στο οριζόντιο δοκάρι του Κέπα πριν καταλήξει άουτ. Αντίστοιχα η μεγαλύτερη ευκαιρία της Τσέλσι σημειώθηκε στο 39’ καθώς οι παίκτες της έκρυψαν τη μπάλα και αυτή έφτασε από πάσα του Αζάρ στον Ζιρού που σούταρε διαγώνια ωστόσο ο Τσεχ –στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του- έσωσε την εστία του.

Το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Σάρι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 48’ όταν ο Έμερσον σέντραρε ωραία με στόχο τον Ζιρού που έπιασε εντυπωσιακή κεφαλιά καρφώνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσεχ για το 1-0 ενώ διπλασίασε τα τέρματά του στο 60’ καθώς ο Κόβατσιτς κράτησε ωραία τη μπάλα, πάσαρε στον Αζάρ και ο Βέλγος από τα αριστερά έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Πέδρο που με όμορφο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσεχ κάνοντας το 2-0.

Μάλιστα αυτό ήταν το 11ο γκολ του Γάλλου σε 14 συμμετοχές στον θεσμό και έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό τερμάτων σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση για αγγλικό σύλλογο μετά τη σεζόν 2004-05 όταν το είχε πετύχει ο Άλαν Σίρερ για λογαριασμό της Νιουκάστλ.

Μάλιστα, πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και άλλο γκολ για την Τσέλσι όταν στο 65’ ο Μέιτλαντ-Νάιλς ανέτρεψε τον Ζιρού και ο Ιταλός διαιτητής Ρόκι έδειξε το σημείο του πέναλτι με τον Αζάρ να το εκτελεί εύστοχα στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσεχ για το 3-0.

Η Άρσεναλ αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει στο 69’ όταν μόλις τρία λεπτά πριν την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, ο Ιγουόμπι εξαπέλυσε σουτ κεραυνό καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κέπα για το 3-1.

Το τελειωτικό χτύπημα στους «κανονιέρηδες» δόθηκε από τους τυπικά γηπεδούχους στο 72’ καθώς ο Ζιρού βρήκε εξαιρετικά τον Αζάρ και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τσεχ διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Μάλιστα αυτό ήταν το 21ο γκολ του Βέλγου σούπερ σταρ σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας ακόμη και 17 ασίστ με τον ίδιο να ετοιμάζεται ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρετώντας το Λονδίνο έπειτα από επτά σεζόν.

Σημειώνεται πως η Τσέλσι έχασε ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ όπως αυτή του 75’ όταν ο Αζάρ σούταρε δυνατά αλλά ο Τσεχ έδιωξε με γροθιές, αυτή του 78’ όταν ο Γουίλιαν σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Τσέχος πορτιέρε έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ και αυτή του 81’ όταν ο Αθπιλικουέτα σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσεχ.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον Παλμιέρι, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76' Μπάρκλεϊ), Πέδρο (71' Ουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ (89' Τζαπακόστα).

Άρσεναλ (Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ (66' Γκεντουζί), Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (66' Ιγουόμπι), Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (78' Γουίλοκ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.