Skip to main content

Οι πιέσεις της ΕΕ στη Σερβία και η Μακεδονία στην αρχαιότητα

Πώς ο Τσίπρας... έσωσε την Ιταλία, η εκδήλωση στην Κομοτηνή για τη Συμφωνία των Πρεσπών και οι περιοχές της Μακεδονίας στην αρχαιότητα.

Ο Τσίπρας έσωσε την Ιταλία. Τους έμαθε πώς γίνεται η κωλοτούμπα, και προσαρμόστηκαν γρήγορα. Θάναι καλός δάσκαλος, όπως φαίνεται. «Θεαματική στροφή» είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, που γράφει μεταξύ άλλων για τους Ιταλούς της κυβέρνησης:

«Αυτή η καπριτσιόζα στάση τους όμως κόστισε δισεκατομμύρια στην Ιταλία. Ξένοι επενδυτές αποσύρθηκαν και ακόμα και οι μικροεπενδυτές σταμάτησαν να αγοράζουν ιταλικά ομόλογα. Τώρα ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο διαπραγματεύονται για πολλοστή φορά για το δημόσιο έλλειμμα. Όλη η προηγούμενη φασαρία ήταν για το τίποτα».

 

Χιλιάδες Ασιάτες κυρίως από τις χώρες Πακιστάν, Αφγανιστάν και Μπαγκλαντές, συσσωρεύονται αυτό τον καιρό στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, προσδοκώντας να περάσουν στην άλλη πλευρά των συνόρων και να εισέλθουν στην Ελλάδα που θεωρείται ευρωπαϊκό έδαφος.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση μετά την επαναδραστηριοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ της Κομοτηνής, με κεντρικούς ομιλητές τον γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, και έναν φοιτητή Νομικής Κομοτηνής, που ανέλυσαν το πολιτικό και το νομικό κομμάτι της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να πείσουν πόσο ωφέλιμη ήταν για την Ελλάδα.

Στην αίθουσα βρίσκονταν οι δύο ομιλητές, ο συντονιστής και… οκτώ [8] ακροατές. Χρήσιμο μήνυμα στο κόμμα, ποια είναι η στάση των πατριωτών Ελλήνων στην επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε, και εξακολουθεί πεισματικά να υποστηρίζει, παρά την καθολική σχεδόν αντίδραση του λαού [τον οποίον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια].

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) θα ψηφίσει αυτήν την εβδομάδα κείμενο με το οποίο καλείται η Σερβία να ευθυγραμμισθεί με τη Δυτική Εξωτερική πολιτική προς τη Μόσχα και εκφράζει, επίσης, την ανησυχία του για την αμυντική συνεργασία του Βελιγραδίου με τη Ρωσία.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τη Σερβία να ενισχύσει τη συνοχή με τις εξωτερικές και αμυντικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής έναντι της Ρωσίας, και εντός του πλαισίου του ΟΗΕ», αναφέρει.

Ποια ήταν η Άνω Μακεδονία στην αρχαιότητα: 1. Ελίμεια (Ελιμιώτις) = Γρεβενά-Κοζάνη / 2. Ορεστίς (Εορδαία) = Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Βογατσικό / 3. Λυγκηστίς (Λύγκος) = Φλώρινα, Μοναστήρι / 4. Πελαγονία (Δερρίοπος) = Από Μορίχοβο έως Περλεπέ / Κάποια εποχή και η ιλλυρική Δασσαρητία.

Και η Κάτω Μακεδονία: 1. Βοττιαία / 2. Πιερία / 3. Αλμωπία / 4. Μυγδονία (Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία) / 5. Αμφαξίτις (Ειδομένη).

Οι Φρύγες (Βρύγες), κατά τον Στράβωνα, έφυγαν από το Βέρμιο τον 13ο αι. στη Μ. Ασία. Στην Έδεσσα, ήσαν οι μυθολογούμενοι (από Ηρόδοτο) κήποι του Μίδα (Μίεζα ή Μιέζα από Δ. Κανατσούλη, θηλυκό του Μίδα).