Skip to main content

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε εισηγητή για την υπόθεση άρσης ασυλίας του Λαγού

Την εισηγήτρια διόρισε η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και το αντικείμενο θα είναι να εισηγηθεί το αν πρέπει να αρθεί η ασυλία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε εισηγητή για την υπόθεση της άρσης ασυλίας Λαγού και συγκεκριμένα την ευρωβουλευτή της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE) Μανόν Ομπρί, μέλος της επιτροπής JURI, ξεκινώντας έτσι και επισήμως τη διαδικασία της εξέτασης του αιτήματος των ελληνικών αρχών.

Την εισηγήτρια διόρισε η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) και το αντικείμενο της θα είναι να εισηγηθεί στην επιτροπή το αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του πρώην χρυσαυγίτη Λαγού ή όχι.

Ωστόσο προς το παρόν η εισηγήτρια δεν δεσμεύεται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πηγή του ΕΚ έλεγε στον Τύπο στις Βρυξέλλες ότι “σε πρώτη φάση, πρέπει να μεταφραστούν τα έγγραφα που έχουν αποστείλει οι ελληνικές Αρχές σε όλες τις γλώσσες και να δοθούν στα μέλη της επιτροπής”, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη παρουσίαση της πρότασης και μία ακρόαση. Όταν η JURΙ εγκρίνει την πρόταση της εισηγήτριας, θα την αποστείλει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, προς ψήφιση.