Skip to main content

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κατά του Alzheimer

Μια ουσία που βρίσκεται στο έλαιο μεταβάλλει τη δομή των τοξικών χημικών ουσιών του εγκεφάλου που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην εξουθενωτικές συνέπειες της άνοιας.

 Μια ουσία  που βρίσκεται στο έλαιο μεταβάλλει τη δομή των τοξικών χημικών ουσιών του εγκεφάλου που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην εξουθενωτικές συνέπειες της άνοιας.


Οι γιατροί λένε ότι αυτή η διαρθρωτική αλλαγή επιβραδύνει την ικανότητα των χημικών ουσιών να βλάψουν  τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου.
-Οι χημικές αυτές ουσίες, που πιστεύεται ότι «άμεσα διαταρράσουν» τα νευρικά κύτταρα , οδηγούν τελικά σε απώλεια μνήμης,  θάνατο των κυττάρων, και ολοκληρωτική διακοπή της λειτουργίας του εγκεφάλου.


Ο Dr Paul Breslin,  psychobiologist στο Monell Chemical Senses Center στη Φιλαδέλφεια και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων και να οδηγήσουν  σε βελτίωση της  θεραπευτικής, στον αγώνα κατά της νόσου του Alzheimer»,


Η ομάδα, που χαρακτήρισε τη δομή των επιβλαβών χημικών ουσιών του εγκεφάλου, που είναι γνωστή ως ADDLs το 1998,  έχει οδηγήσει σε «σημαντική αλλαγή» στον τρόπο σκέψης σχετικά με τα αίτια, την εξέλιξη και τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer.


Ο Δρ Breslin είπε στα συμπεράσματα: «Εάν η θεραπεία αντισωμάτων της νόσου του Alzheimer ενισχύεται από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η συλλογική αντίδραση στις   επιπτώσεις του ανοσοποιητικού συστήματος από αυτή την   τοξική ένωση, μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχή θεραπεία για μία, ως τώρα ανίατη ασθένεια.
"Βέβαια ,μόνο οι κλινικές δοκιμές θα δείξουν με βεβαιότητα»,
Τα πορίσματα  αναφέρονται στις σελίδες του «Τοξικολογία και Εφαρμοσμένη Φαρμακολογία».


Πηγή:ΔΠΕ